Модните грешки, които ни състаряват


Модните грешки, които ни състаряват
Снимка: iStock/Guliver

Известната модна икона Коко Шанел е казала, че „нищо не прави една жена да изглежда по-стара от очевидните скъпота и сложност на дрехите й.“ Този цитат важи с пълна сила и днес, когато минимализмът в облеклото е водещо течение. Много неща могат да накарат една жена да изглежда по-стара, добавяйки няколко години към външния й вид, но ето кои са най-често срещаните модни грешки.

1. Руса коса с жълт оттенък

Жълтеникавите цветове правят косата да изглежда изгоряла, неподдържана и неестетична. Ако искате да експериментирате с наюнсите в гривата си, заложете на 2 тона, които са по-светли от естествения ви цвят или изберете класическо русо с лешникови акценти.

2. Лачени обувки

Подобни светлоотразителни аксесоари ни връщат в миналото. Интересен факт е, че в американския щат Охайо такива обувки са забранени със закон, защото бельото може да се отрази в повърхността на обувката. Най-актуалният материал както за обувки, така и за чанти, е велурът.

3. Перфектно „навити“ букли и топирана коса

Безупречните прически, включващи много лак за коса, принадлежат към 80-те и 90-те години на миналия век. Днес жените използват по-прогресивни методи, когато става въпрос за косата. Освен това, има сухи шампоани, ламиниране на коса и спрейове за обем, така че съвсем няма нужда от „вафлички“ в корените или безумно топиране. По-добре е да изглеждате така, сякаш току-що сте се разходили във ветровито време - с леко небрежни и естествени вълни.

4. Тъмночервен лак за нокти

Честно казано, и ние сме сред феновете на класическия червен маникюр. Уви, това не е най-добрият избор, защото прави недостатъците на кожата по-очевидни. Ако все пак искате да заложите на предизвикателния цвят, изберете геометрична декорация или комбинирайте с актуалните нюд тонове.

5. Тънки жилетки с копчета

Няма жена, която да изглежда в тези консервативни жилетки. Честно казано, не стига, че приличате на „лелка“ с тях, но и не са особено практични, тъй като не топлят изобщо. Изберете модели тип „прегърни ме“, с колан или просто с едно копче.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама