Най-големите грешки идват, когато дадете силата си на някой друг


Най-големите грешки идват, когато дадете силата си на някой друг
Снимка: Istock / Guliver

Отне ми много време, за да осъзная, че съм дала повече власт на хората, за да имат дума в живота ми, отколкото съм правила свои собствени избори. Аз съм тази, която им позволи да нахлуят в личното ми пространство и главата ми. Аз съм тази, която им позволи да изкривят мислите ми с техните думи.

Необходима е огромна доза сила и самоконтрол, за да пренебрегнете мнението и съветите на други хора, особено ако са по-възрастни, по-опитни и по-успешни. След много години „послушание“, открих че всеки път, когато се противопоставя, печеля нещо толкова по-добро и подходящо за мен. Нещо, което ме прави по-щастлива, което ме кара да се чувствам удовлетворена от това коя съм аз.

Вярвам, че никой не знае какво те мотивира повече от теб самата, никой не знае от какво всъщност се нуждаеш повече от теб и никой не знае потенциала ти повече от теб. Ако продължаваш да даваш силата си на други хора, в крайна сметка те ще те потиснат.

Дойде момент, в който чувствах страх от всичко, бавно се отдръпвах от същността си и се превръщах в човека, който те искаха и очакваха да бъда. Не исках да ги загубя или разочаровам, затова правих точно това, което те мислеха, че е най-правилно. Докато не разбрах, че нищо не е по-лошо от това да загубиш себе си, нищо не е по-лошо от това да се преструваш на някой, който не си, нищо не е по-лошо от това да се чувстваш заседнал в живота, който не си избрал за себе си.

Но добрата новина е, че нищо не се усеща по-добре от това да знаеш, че имаш избор да промениш всичко. Точно ти, която си била задушавана от думите на обществото, семейството или приятелите. Ти, която се опитваш да излезеш от задушаващата си черупка и да поемеш глътка въздух свободно. Нищо не се усеща по-добре от това да знаеш, че градиш своя собствен живот тухла по тухла.

Всеки ден имаш избор да пренебрегнеш един съвет, да поемеш един риск, да направиш един скок, подплатен само с вяра. Всеки ден имаш избор да избереш себе си, дори с цената да разочароваш няколко души по пътя. Най-големите грешки в живота идват от това да дадете силата си на някой друг, а най-големите успехи идват от връщането на тази сила. Защото някои хора просто не са родени, за да се возят и да наблюдават отстрани как тече животът, а за да го управляват...

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама