"Слъгинг": TikTok тенденцията, която обещава сияйна кожа


"Слъгинг": TikTok тенденцията, която обещава сияйна кожа
Снимка: iStock

Когато чухме за въпросната хитова тенденция, „слъгинг”, първоначално бяхме объркани. За щастие, този TikTok бюти тренд няма нищо общо с хлъзгавите плужеци в задния двор, така че ето какво трябва да знаете.

КАК ДА ПОДОБРИМ ЕЛАСТИЧНОСТТА НА КОЖАТА ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН

И така, какво е „слъгинг”?

Всъщност, това е просто модерен термин за описване на вековната практика на „запушване на кожата”, която дава възможност за максимално усвояване на продуктите, предотвратявайки изпаряването на водата. Всички бюти гурута в TikTok се кълнат, че процедурата ги оставя с по-мека и по-хидратирана кожа на сутринта.

Дерматолозите на свой ред приписват скорошната популярност на факта, че кожната бариера се превръща в гореща тема. Хората започват да осъзнават, че наличието на здрава, непокътната кожна бариера ще ви осигури по-сияйна и гладка кожа, а „слъгингът” е лесен начин да поддържате бариерата.

Как точно се прави?

Оказва се лесно за изпълнение. Просто нанесете оклузивен продукт като вазелин, аквафор или друг продукт на базата на вазелин като последна стъпка от вашия режим за грижа за кожата. Оставете го за една нощ и измийте на сутринта. За най-добри резултати първо трябва да се нанесе лечебен серум, така че активните му съставки да могат да проникнат по-добре в кожата, без да се изпаряват.

Няма ли да запуши порите?

Всъщност не. Чистият вазелин е тежък и може да се чувства мазен върху мазна и склонна към акне кожа, обаче не е доказано, че действително запушва порите, така че няма проблем да се използва. Но имайте предвид, че ако имате активно акне, себумът и бактериите могат да се уловят в порите и да причинят възпаление и пъпки. Ето защо „слъгинг” е най-подходящ за тези с нормална, чувствителна или суха кожа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама