Съвети за боядисана коса и как да се грижите за нея


Съвети за боядисана коса и как да се грижите за нея
Снимка: iStock/Guliver

Все по-често жените боядисват косата си. В това няма нищо лошо, особено когато имате нужда да разнообразите стила си и да се почувствате още по-красиви.

Важно е, обаче, да поддържате боядисаната си коса, за да не загуби тя блясъка и здравината си. Нужно е да следвате няколко важни правила и ще се радвате на красива коса всеки ден. Ето кои са те:

1. След боядисване не си измивайте косата отново в следващите 72 часа. През това време пигментите се депозират в косъма и трябва да си останат там.

2. Измивайте косата с хладка вода! Горещия душ отваря кутикулите и освобождава цвета. След като нанесете подходящите шампоан, маска и балсам изплакнете с най-студената вода, която можете да понесете.

НАЙ-ЕФЕКТИВНИТЕ ЖЕНСКИ ТРИКОВЕ ЗА КРАСОТА

3. Сешоар, преса и всеки уред който използвате през първата седмица от боядисването може да доведе до избледняване на цвета. Ако все пак използването е наложително използвайте термоспрей, който освен, че ще запази цвета ще запази и здравината на косъма.

4. Наситените и ярки цветове в медночервената гама са по-уязвими към слънцето, защото се разграждат по-бързо от ултравиолетовите лъчи. За предпазване от избледняване използвайте продукти за коса със SPF защита и шапка!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама