Съвети за перфектна очна линия (ВИДЕО)


Съвети за перфектна очна линия (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Очната линия е грим, който не много жени се осмеляват да си поставят, а голяма част от тези, които го правят се придържат към „сигурния“ вариант – тънка черна линия в самата основа на миглите. Но защо да сме скучни? Очната линия има толкова възможности, цветове и форми!

Грим специалистите споделят няколко съвета приложими и от начинаещи в макиажа:

Започваме с най-лесния начин, при който нищо не може да се обърка. В началото може да го правим с молив, докато подобрим техниката си.

Издърпваме клепача, за да улесним нанасянето и започваме да очертаваме тънка линия с къси движения в самата основа на миглите – от вътрешния към външния ъгъл на очите. Това ще ги накара да изглеждат гъсти и плътни. Първият път линията да бъде тънка, при второто минаване може да я удебелим. След това с тънка четка заглаждаме линията.

КАК СЕ ПРАВИ ОБРАТНА ОЧНА ЛИНИЯ

Цвят на долния клепач

Лесно е да изглеждаме професионално гримирани, дори и да не сме професионалисти. За целта добавяме дързък акцент с цветна очна линия на долния клепач. Можем да използваме такава с бляскави частици или матова. Нанасяме тънка линия в основата на миглите в посока от вътрешния ъгъл към външния. На горния клепач поставяме сенки от същия цвят, но един-два нюанса по-светли. Завършваме със спирала.

Естествено подчертаване

Обикновено не обръщаме голямо внимание на вътрешния ръб на горния клепач, а поставянето на линия там подчертава по естествен начин очите без да добавя допълнителна тежест. Това, което трябва да направим, е да повдигнем леко клепача, докато гледаме надолу към огледалото. След това с къси движения полагаме линията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама