Тайните за красотата на Клеопатра


Тайните за красотата на Клеопатра
Снимка: iStock

Египетската царица Клеопатра е единствената жена-владетел на древната държава. Тя е прословута с божествената си красота и неизмерим интелект, накарали огромен брой видни в Античността мъже да изгубят сърцата си по нея. Някои от тях дори са заплатили за това и с главите си.

Нека разберем кои етерични масла са били най-широко прилагани в Древен Египет от Клеопатра и нейните приближени.

Етерично масло от жожоба

Този тип натурално масло е изключително полезно за здравето на кожата. Високата концентрация на андиоксиданти, Витамин Е, колаген и еластин водят до успешна клетъчна регенерация и правят най-горния слой на епидермиса мек и нежен на допир.

Препоръчително е за всеки тип кожа, тъй като се абсорбира веднага и не оставя мазни петна по повърхността. Не води до запушване на порите. Има благоприятно влияние върху прекомерно изсушената кожа, която се лющи на люспи. Придава здравина и еластичност.

Етерично масло от алое вера

Подходящо е за кожа, която е склонна към изблици на акне и екземи, както и за такава, която е претърпяла леки до тежки изгаряния. Притежава способността да доведе до клетъчна регенерация. Овлажнява и тонизира.

Кара кожата естествено да започне да синтезира колаген и еластин, запълва междуклетъчните пространства и изглажда бръчките, както и ефективно забавя процеса на стареене на кожата. Може да се нанася директно върху лицето, шията и деколтето.

Етерично масло от зехтин

Най-подходящо е за заздравяване на косъма на косата, както и за нейното правилно хидратиране и придаване на блясък и еластичност. Другите зони на тялото, където може да се нанася, са ръцете и ходилата – тези, които най-лесно загрубяват с времето. Това етерично масло има силата да омекотява и възстановява изтощената структура, прониквайки в дълбочина.

Етерично масло от бадем

Бадемовото масло е натурално антибактериално средство и съдържа голям брой антиоксиданти. Използва се както за кожата на лицето, шията и гръбнака, така и за заздравяване на ноктите на краката и ръцете. Подходящо е и за третиране на гъбични инфекции. Хидратира, регенерира, придава приятен блясък.

Етерично масло от чаено дърво

Изключително ползотворно влияние върху раздразнена от акне и считана за проблемна като цяло кожа. Считано е, че етеричното масло от чаено дърво има мощно антиоксидантно, противовъзпалително, антибактериално и противогъбично действие. Облекчава болката и сърбежа, премахва неприятното дразнене, потиска възпаленията и елиминира бактериите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама