Татуировки и слънце – какво трябва да знаем?


Татуировки и слънце – какво трябва да знаем?
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте притежател на току-що направена татуировка и с радост сте излязли от студиото, любувайки се на новата си придобивка и на това, че болките на които сте се подложили, са свършили, то сега е времето да помислите за друго много важно нещо – парещото слънце. Грижата за татусите през летните месеци е от изключително значение както за тяхното оцеляване, така и за вашето здраве като цяло.

Избягвайте новите татуировки в разгара на лятото

Логично е, че поне половината хора, които имат татуировки, са ги направили, за да ги показват. В това няма нищо лошо, разбира се. Щом сте взели решение да промените тялото си по някакъв начин, няма как да го скриете. Каква по-добра възможност да се похвалите с нов татус от летния сезон, когато дрехите по тялото са в ограничено количество. Но дори и вече да сте се решили на тази стъпка към промяна и искате татуировката ви да е готова за лятото, ви съветваме да я направите поне месец – месец и половина преди да настъпят истинските горещини, тъй като в първите седмици това си е истинска рана.

Проблеми, които могат да възникнат, "благодарение“ на слънцето

Един от възможните проблеми, възникващи няколко години след изработването на татуировката, се състои от подуване и изпитване на сърбеж в пигментираната с червен цвят част от татуировката. Това често се предизвиква и се усложнява под въздействието на слънчевата светлина. За много хора това е незначително и преходно неудобство, но за някои този проблем се оказва толкова сериозен, че понякога се изисква лечение от дерматолог. Имайте предвид, че ако не сте се грижили правилно за мястото на рисунката след направата ѝ, тези проблеми са ви „в кърпа вързани“.

Море и татуировка? Мисията възможна!

Разбира се, никой не е казал, че щом имате татус, трябва да си стоите затворени вкъщи, за да не се сблъсквате със слънчевите лъчи. Когато сте изложени на слънце, особено на плажа, трябва да слагате от слънцезащитния крем малко по-щедро. По този начин ще запазите цветовете ярки (ако татусът ви е цветен), а детайлите красиви и отчетливи. Ако приемате татуировката си като изкуство върху вашето тяло, слънцезащитният лосион определено ще го защити от слънчевите лъчи. Гледайте да е поне 30 фактор, като не забравяйте да го нанасяте на всеки няколко часа, така както е указано на упътването за конкретния продукт, който използвате.

Слънцезащитното олио CARROTEN TATTOO SPF 30 е специално създадено за нуждите на татуираната кожа. Комбинацията на UV филтри и овлажняващи съставки осигуряват ефективна защита на татуираните зони и цялостна грижа за кожата. Комбинацията от екстракта с естествен произход “драконова кръв” с витамини Α+E, слънчогледово масло и бизаболол подпомага третирането на чувствителната след татуиране кожа, като защитава здравината й. Драконовата кръв (Sangre de Grado) е екстракт, добиван от дърво, което се среща в Южна Америка. Кръвта на дракона е смолата на дървото, която има силни лечебни свойства. Цветът и консистенцията й наподобяват кръв, а смолата потича при нараняване на стеблото на дървото. Освен в козметиката, екстрактът драконова кръв се ползва и в медицината заради антисептичните му и лечебни свойства - нанесен върху рани, той ускорява зарастването им, предотвратява появата на инфекции и притъпява усещането за болка. Има силен лечебен ефект и при ужилвания, изгаряния, екземи, гъбични инфекции, херпеси и др. Слънцезащитното олио CARROTEN TATTOO SPF 30 съдържа оше луфа, черен орех и екзотични кокосови масла, които помагат да се запази хидролипидния баланс на кожата и е с неустоим кокосов аромат.

Подходяща защита и в градски условия

Много хора погрешно смятат, че щом са в града, опасността не е голяма, но това съвсем не е така! Независимо дали татуировката ви е нова, или е правена преди години, тя заслужава нужната защита постоянно, най-малкото защото се намира върху вашата кожа, която е еднакво уязвима и на морския бряг, и в планината, и в града. Ето защо е необходимо винаги да нанасяте слънцезащитен крем преди да излезете от вкъщи, за да бъде кожата максимално защитена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама