Тенденциите на 2022: Парна баня за коса


Тенденциите на 2022: Парна баня за коса
Снимка: iStock

Ако търсите нови начини да се поглезите, тогава със сигурност трябва да научите за парната баня за коса. Тази процедура съществува от години във фризьорските салони, но може да сте я пропуснали. Независимо дали използвате професионална машина за пара, или ще поемете по пътя на „Направи си сам“, има много предимства от парната баня за коса.

Какво е парна баня за коса?

Точно това, което си мислите - подлагане косата и скалпа на пара. Влажната топлина отваря кутикула на косъма и позволява на вашите продукти да проникнат по-дълбоко в скалпа и кичурите. В резултат на това всички хидратиращи и подхранващи съставки, намиращи се във вашите маски, се абсорбират по-пълноценно.

Въпреки че всички типове коса могат да се възползват от ползите на парата, то е особено полезно за дамите с естествена, небоядисана грива.

 

Какви са ползите от парата?

Дълбокото хидратиране с помощта на пара дава на косата и скалпа най-добрия шанс за задържане на влага, сила и важни елементи, особено ако косата ви има нужда от повече протеини. Ето някои други предимства на парата:

-Омекотява и изглажда (Процедурата укрепва чупливата и къдрава коса, така че с течение на времето получавате по-добра текстура)

- Насърчава здравословния растеж на косата (Парата засилва циркулацията на кръвта)

- Подобрява здравето на скалпа (Парата позволява по-дълбоко почистване и премахва натрупвания от продукти и мръсотия)

Как се прави?

Обикновено парната баня се извършва в салона, като се седи под специален уред. Но с някои по-специални метода можете да опитате у дома.

- Инвестирайте в ръчен уред за пара и следвайте инструкциите за употреба

- Измийте косата си и включете уреда. Ще ви трябват между 20 и 30 минути под парата.

- След като приключите с парата, поставете топла кърпа около главата си за 10 минути.

- Сменете с хидратираща маска за коса, но под формата на шапка за баня. Намират се все по-често сред корейските бюти продукти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама