Тези 4 храни ще ви помогнат да се отървете от целулита


Тези 4 храни ще ви помогнат да се отървете от целулита
Снимка: iStock

Днешният пазар е пълен с добавки, лосиони и други продукти за кожа, които твърдят, че намаляват целулита. Тези продукти могат временно да стегнат горния слой на кожата, но не правят много за справяне с основния проблем под кожата.

Вижте още: 5 тенденции при ноктите, които ще са хит тази година

Фокусирането върху здравословни навици, свързани с теглото, режима на хранене, приема на течности и адекватната физическа активност със сигурност осигуряват повече реални ползи за премахването на целулита.

Днес ви представяме 4 храни, които ще ви помогнат да се отървете от целулита.

Леща

Лещата и другите бобови растения като боб, нахут или грах са отлични източници на фибри. Установено е също, че помагат за загубата на излишното тегло на хора, които ги консумират редовно, пише American Journal of Clinical Nutrition.

Круши

Крушите са едни от плодовете с най-много фибри, с около шест грама в средно голям плод. Крушата се препоръчва нарязана и потопена във фъстъчено масло или смесена с овесена каша, за да ви освободи от излишните течности.

Гъби

Гъбите са „месото“ в растителното царство. С богатия си вкус, гъбите се комбинират с месни ястия, обикновено пилешко или говеждо, за да разширят вкуса и хранителните свойства. Гъбите са идеални, ако искате да сте сити за дълго време

Банани

Те се считат най-вече за източник на калий, минерал, свързан с контрола на подуването, тъй като имат обратна връзка с натрия. Задържането на течности поради високия прием на сол в диетата може да доведе до подуване, което води до появата на целулит. Бананите бързо ще ви освободят от излишните течности.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама