Триковете за красота на Джаки Кенеди, които я превърнаха в модна икона


Триковете за красота на Джаки Кенеди, които я превърнаха в модна икона
Снимка: National Geographic

Ако непреходният стил носеше име, то определено щеше да бъде Джаки Кенеди. Тя далеч не отговаря на сегашните критерии за красота, които включват чип нос, хиалуронова киселина в устните и изкуствени мигли, но има нещо повече - самочувствието да не бяга от собствената си автентична визия.

Вижте още: 7 неща, които могат да развалят визията ви

Бившата първа дама на САЩ умира на 19 май 1994 г. Жаклин Кенеди Онасис е съпруга на 35-ия президент на Съединените щати Джон Кенеди, който беше убит през 1963 г. Тя остава след себе си огромния си принос към изкуството и опазването на историческата архитектура, а нейният стил, елегантност и грация до ден днешен вдъхновяват световните дизайнери.

Бившата първа дама на САЩ не без причина се превърна във вечна световна икона на стила - тя с прости трикове за красота постигаше чудеса. Ето някои от тях.

1. Сапун с кал от мъртво море

Той е бил едно от любимите ѝ средства за почистване на кожата. Продуктите с екстракти от Мъртво море са известни с концентрацията на минерали (например калций, калий, магнезий), които фино почистват кожата и имат успокояващ ефект.

2. Чувственият парфюм

Тава е била другата запазена марка на Джаки Кенеди. Ежедневно се пръскала с аромата Lovely Patchouli 55 от луксозната френска парфюмерия "House od Krigler". Този парфюм е съблазнителна комбинация от ароматни нотки на пачули, кехлибар и бергамот.

Вижте още: 6 индонезийски тайни за красота, които забавят стареенето

3. Вежди

Джаки е била наясно, че изразителните и перфектно оформените вежди могат да "повдигнат" вида на лицето. Затова се уверете, че веждите ви са красиво оформени и при нужда ги „запълнете“ със специален молив. Ако подрязвате веждите си у дома, внимавайте да не премахнете много косъмчетата – казват, че естествената форма на веждите, с малки корекции, е идеалната форма, която пасва на лицето.

4. Кожа

Джаки обичала да се пече на слънце, но заради това кожата ѝ била склонна към пигментация и тя успешно решавала този проблем с пудра, която пасвала идеално на тена ѝ. Затова винаги избирайте нюанса, който стои най-естествено на лицето ви.

5. Червило

Джаки обичала червила в ярки цветове и често ги съчетавала с червени и розови нюанси на дрехи. Ако сте с класическа червена рокля, сложете на устните си червено червило в същите тонове. Така ще изглеждате още по-изискани.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама