Защо е по-добре да НЕ си миете зъбите след закуска


Защо е по-добре да НЕ си миете зъбите след закуска
Снимка: iStock/Guliver

Няма съмнение, че миенето на зъбите е една от най-важните стъпки във вашата рутинна орална хигиена. Но ако го направите в неподходящ момент, в някои случаи може да саботира всичките ви усилия да запазите перлено бялата си и здрава усмивка.

Днес ви представяме кога и защо НЕ трябва да миете зъбите си веднага след хранене

Вижте още: 6 трика за грижа за кожата, които вашата козметичка НЕ ви е казала

1. Може да увреди емайла ви

Миенето на зъбите след хранене помага в борбата с бактериите и предпазва емайла ви от увреждане, но в някои случаи може да стане обратното. Когато ядете или пиете нещо киселинно, като портокалов сок, сок от грейпфрут или вода с лимон, лимонената киселина в тези храни може временно да омекоти зъбния емайл, а миенето веднага след хранене може да отслаби емайла.

2. Може да повлияе на цвета на вашите зъби

Вашият емайл предпазва зъбите ви и въпреки че е най-твърдата тъкан в човешкото тяло, четкането веднага след хранене може в някои случаи да го увреди. Когато емайлът не е толкова здрав, колкото се предполага, това може да повлияе на зъбите ви по много начини и да ги направи по-уязвими към оцветяване.

Вижте още: Забранете на маникюристката ви да прави тези неща с ноктите ви

3. Може да направи зъбите ви по-чувствителни

Ако някога сте почувствали внезапна остра болка, когато консумирате нещо горещо или студено, това може да е знак, че зъбите ви са прекалено чувствителни. Чувствителността на зъбите може да възникне по различни причини и една от тях е слабият зъбен емайл. Тъй като миенето на зъбите веднага след ядене на определени храни може да увеличи чувствителността на зъбите, по-добре е да предотвратите този неприятен страничен ефект и да изчакате известно време, след като сте яли и тогава да ги измиете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама