15 незаменими модни съвета от французойките


15 незаменими модни съвета от французойките
Снимка: iStock/Guliver

Французойките смятат за лош навик да прекарват много време пред огледалото и предпочитат да изглеждат дори леко небрежно. Но на някои неща наистина държат. Ето най-важните от тях:

1. Малка чанта

В една дамска чанта ще намерите всевъзможни полезни и безполезни неща. Но френските дами предпочитат малки чанти. В тях носят само най-необходимото за деня. Ако видите французойка с голяма чанта, тя отива на плаж или да пазарува.

2. Широки дрехи

В гардероба им едва ли ще видите тесни панталони или тясна блуза. Предпочитат широки палта, жилетки и рокли.

3. Жилетка вместо сако

Често французойките съчетават дрехи, които изглеждат от напълно различни светове, например жилетка с клин. Ифлуенсърката от Париж Аида Сане намира това за страхотна идея "Жилетката е женствена и леко старомодна, затова обожавам да я наметна върху джинси, къси панталони или пола, които прибавят по-модерно излъчване".

4. Обожават пуловери в панталона

Обичат да носят обикновени дрехи по нов начин. Просто вкарват широкия пуловер в джинсите. „Една дама с пуловер, вкаран в джинсите, изглежда много шик. Особено с кецове или обувки на ниски тънки токчета“ според Аида Сане.

5. Заимстват от мъжете не само бялата риза

Французойките носят не само класически мъжки ризи и широки якета, но и панталони. Опитайте да носите мъжки джинси, а не стандартни дамски тесни такива. Ще промените вида си, изглеждайки елегантно и стилно.

6. Обичат райето

Бретонско райе или моряшка блуза са първото нещо, за което се сещаме, когато говорим за парижка мода. И има причина за това. През 1856 г. бретонското райе става официалната униформа на военноморската флота във Франция. Местните толкова много харесват този стил, че го включват в гардероба си. Това райе отива на жени от всяка възраст и фигура.

7. Мъжки часовници

Жените по света носят малки дамски часовници, модерни фитнес модели или просто използват смартфона си за времето. Но французойките предпочитат масивни часовници, които изглеждат мъжки. Особено, ако са в сребрист цвят, никога не излизат от мода.

8. Комбинация от различни материи

Французойките обичат да комбинират различни материи. Могат да съчетаят дрехи с еднакъв или подобен цвят, но от различни материи, като сатен и кожа, велур и дантела. Любимата им комбинация е коприна и кашмир.

9. Малко злато вместо много евтини бижута

Французойките не харесват евтини бижута. Защо да носят пластмасови гривни и евтини обеци вместо малко чисто златно колие или елегантни малки златни обеци. Тези аксесоари са винаги на мода и всяка дама изглежда страхотно с тях.

10. Предпочитат семпли цветове

В гардероба им няма да намерите дрехи в много ярки цветове. Те предпочитат неутрални пастелни цветове: бежово, бяло, черно, синьо. Същото важи за аксесоарите и бельото.

11. Обичат велур

Велурът е изключително популярна материя сред французойките. Панталони, ризи и други дрехи от велур, са истинска класика. По улиците на Париж ще видите често велурени ботуши със заоблени върхове и масивни токове.

12. Не разкриват много от тялото си

На французойките не им трябва да носят прилепнали дрехи, за да са атрактивни, защото те излъчват увереност и ценят комфорта.

13. Носят само червило

Обичат класическо червено червило и почти никакъв друг грим.

14. По-добре чорапогащникът да не е в телесен цвят

Смята се, че всяка дама има в гардероба си чорапогащник в телесен цвят, но не и във Франция. Французойките го считат за престъпление против модата. Предпочитат да носят плътен черен или никакъв чорапогащник.

15. Красотата трябва да е естествена

Грижите за красотата не трябва да са видими: французойките не ходят на солариум, не носят много грим или сложни прически. Маникюрът във Франция не е така популярен както в други страни: предпочитат къси нокти с безцветен или никакъв лак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама