3 грешки при избора на високи токчета


3 грешки при избора на високи токчета
Снимка: Thinkstock/Guliver

Колко дълго носите един и същ размер обувки? Може би от години? Но е важно да се знае, че краката постоянно се променят заради остаряването, качването или свалянето на килограми, бременност.

Сайтът femalefirst.co.uk посочва трите основни грешки, които допускат жените, когато си купуват високи токчета.

Грешка номер 1 – купуват обувки, които не им стават сега

Винаги купувайте обувки, които ви стават сега. Хората постоянно си взимат обувки, особено, когато са в разпродажба, като си казват: "малко ме стягат", а после се самоубеждават: "Ами, ще се разширят...". В девет от десет случая това не става или поне не достатъчно, за да се чувстват наистина удобно. Не купувайте високи токчета с надеждата, че те ще ви станат в бъдеще. Също така при повечето хора единият крак е по-голям от другия, следователно, когато си купувате обувки, пробвайте на по-големия си крак.

Грешка номер 2 – купуват високи токчета сутринта

Пазарувайте високи обувки към края на деня, когато е възможно. Нашите крака се подуват към края на деня и това дава по-точна представа за това дали обувката е подходяща за нас.

Грешка номер 3 – носят високи токчета твърде дълго

Носенето на високи обувки продължително време не е добро за краката ви, нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план. Но нека сме честни, всяка дама харесва хубав чифт токчета, който да допълни идеалното облекло за деня. Ако носите токчета на работа или в свободна вечер навън, опитайте да носите удобни обувки със себе си, така че да не ви се налага да сте на висок ток дълго време. Когато свършите работа или със събитието навън, заменете високите токчета с удобен чифт обувки.

Съвети за оцеляване на високи токчета през деня

Разтегнете мускулите на краката си

Разтегнете мускулите на краката си преди и след като сложите токчетата, това може да намали негативните ефекти от носенето им.

Стегнете свода на ходилото

Това също ще ви помогне да предотвратите проблеми с долната част на крака. Използвайте малка гумена топка и се упражнявайте да я хващате с пръстите на краката си. Това ще държи сводовете на ходилата ви силни.

Ако имате проблеми със стъпалата, посетете подиатрист колкото се може по-скоро. Не чакайте твърде дълго, защото това увеличава риска от влошаване на състоянието и може да се превърне в сериозен здравословен или двигателен проблем.

Източник: БГНЕС

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама