4 летни тренда, вдъхновени от модните икони на 20 век


4 летни тренда, вдъхновени от модните икони на 20 век

Както се казва – всичко ново е добре забравено старо и важи особено силно, когато става дума за мода. Всъщност, някои от най-популярните тенденции през лято 2020 са вдъхновени от едни от най-обичаните икони в света на модата. Ако трябва да бъдем честни, Instagram е чудесен източник на вдъхновение, но инвестирането в дрехи, за които сме сигурни, че ще издържат теста на времето, е по-сигурен залог от купуването на всяка готина рокля, която видите във фийда си.

МОДНИ ТРИКОВЕ, С КОИТО ЗВЕЗДИТЕ ИЗГЛЕЖДАТ НЕОТРАЗИМО

И тъй като имаме крещяща нужда от доза лятно вдъхновение, което да издържи в гардероба ни повече от един сезон, поглеждаме назад към модните икони от миналите десетилетия, за да установим, че те на практика са наложили няколко вечни тренда.

1. Сламената чанта на Джейн Биркин

Ако сте фенове на чантата на Hérmes, Birkin, трябва да благодарите на емблематичната Джейн Бирки - актриса, певица, автор на песни, модел и модна икона. Тя на практика покрива всички опорни пунктове, за да се наложи като истинска емблема на 20 век. На времето красавицата често е била забелязвана да ходи с кошници, което прави сламените чанти абсолютно задължителни за лятото. Дори не можем да се сетим за бранд, който не предлага всяка година подобен модел.

Вижте тази публикация в Instagram.

Red for labour {#janebirkin} #govote

Публикация, споделена от Jane Birkin (@jane.birkin) на

2. Копринените шалове на Джаки О

Жаклин Кенеди Онасис, по-известна като Джаки О, е вечна муза, що се отнася до летния стил. Като Първа дама тя често комбинира консервативни елементи с шикозни аксесоари като копринени шалове. Макар че често е получавала похвали за елегантния си външен вид, нейният ежедневен стил е също толкова забележителен.

Вижте тази публикация в Instagram.

Muse ❤️ 💙 💯

Публикация, споделена от Lauren Meredith Goldstein (@laurenmeredith5) на

3. Целият бански на Мерилин Монро

Мерилин Монро е най-добрата икона, когато става дума за ретро бански костюми. Тя създава перфектния баланс между сексапил и класа, а рецептата работи също толкова добре и днес. Канализирайте вътрешната си Мерилин с някой от известните й силуети на бански – цял бял, половинки с висока талия и push-up горна част.

4. Клинът на принцеса Даяна

Ако сте любител на нежните и ефирни дамски дрехи, не взимайте пример от принцеса Даяна. Въпреки че винаги е била облечена „под конец” на кралските събития, в свободното си време тя е истински стилен бунтар и със сигурност е повлияла на начина, по който интерпретираме тенденциите днес. Един от най-известните й избори са именно популярните днес “biker shorts”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама