Тенденциите на 2020: Шапки със слънцезащита


Тенденциите на 2020: Шапки със слънцезащита
Снимка: Istock/Guliver

Със сигурност сте чували за SPF (и се надяваме, че го прилагате ежедневно), но вероятността да не сте запознати с UPF е голяма. UPF, ултравиолетовият защитен фактор, по същество е еквивалентен на SPF, само че засяга защитното облекло и аксесоарите. Този фактор се измерва спрямо това доколко определен материал или плат е в състояние да блокира UV лъчението от слънцето. Например, ако дадено облекло е класифицирано като UPF 30+, това означава, че само 1/30 от лъчите ще преминат през него.

4 ТЕНДЕНЦИИ ПРИ СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА

И докато прилагането на слънцезащитния крем е абсолютно задължително през лятото, добавянето на още малко защита чрез носенето на дрехи с UPF фактор ви носи допълнителни бонус точки. Знаете, че шапките са чудесен начин да осигурите на лицето си спокойствие и сянка, но пък моделите с UPF определено заслужават по-голямото внимание! Вече споделихме ползите от тях, затова направо минаваме към трендовете.

1. С малка периферия

Избирайте модели, направени само от 100-процентова слама, защото освен, че предпазва от лъчите, този материал е дишащ и няма да навреди на скалпа. Освен това, повечето шапки разполагат с регулируем вътрешна лента, за да ви попиват потта и да ви е допълнително хладно.

2. Шапка идиотка с нова визия

Тази шапка обикновено е проектирана с регулируема каишка под брадичката, която да ви помогне по време на ветровити дни. Независимо дали разполага с такава обаче, ви е препоръчваме горещо, защото изглежда супер сладко, изработена е от проветриви материи и разолага с UPF 50.

3. В забавен цвят

Кой е казал, че летните шапки трябва да са само в нюд гамата? Бъдете смели, експериментирайте и изберете любимия си цвят!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама