5 летни микротренда


5 летни микротренда
Снимка: iStock/Guliver

Тенденциите се променят скорострелно, налагат се толкова бързо, колкото и после отшумяват, за да направят място на нещо ново. Дори и да не знаете, кои са властващите трендове в момента, достатъчно е просто да се огледате, около себе си. Какво е тенденция сме сигурни, че знаете, а какво е микротренд? Обяснено с възможно най-малко думи, това е нещо подобно на обикновения тренд, но налагащ се в по-малки мащаби, макар че въпросът с мащабността е спорен, тъй като някой микротрендове съвсем успешно изпреварват главните такива. Предполагаме, че вече сте изградили своя летен гардероб, водейки се или пък не от актуалното през настоящия сезон, затова днес избрахме да ви запознаем с 5 микротренда, които нашите модни радари засякоха. Те както подсказва името им са "малки", или иначе казано лесно, ненатрапливо и по всяко време може да ги добавите в летния си гардероб и стил, при това без да се налага да правите големи промени. Звучи ли интригуващо? Точно такова е…

Винтидж цветята

Сигурни сме, че лесно ще разпознаете принта на винтидж цветя, веднага щом го видите. Основата най-често е бяла, а цветята… е, те напомнят на десена на пердета в кухня от кукленска къща. Винтидж цветя по някакъв странен начин съчетават в себе си леко усещане за носталгия, необяснима сантименталност, а това лято са и особено актуални. Не ви се носи рокля, наподобяваща шарката на тапети от последните две десетилетия на миналия век? Разбира ме ви, точно заради това нашето предложение е да съчетаете флорална риза с деним, или пък да намерите място на този винтидж десен из аксесоарите.

Повече от просто шал

Копринените шалове с квадратна форма се настаниха удобно сред аксесоарите за коса през последните няколко сезона. Какво ще кажете обаче да дадем нова роля на шала, като го превърнем в… топ. Не, съвсем не се шегуваме – една от актуалните тенденции през настоящите горещи месеци е да завържете шала около бюста си, така че възелът да бъде голям и да се пада отпред, подобно на горнище на бански. Струва ви се смело? Точно такова е, и особено подходящо за плажната ваканция. А колкото до шалчето, през есента то чудесно ще се превърне в акцент на дръжките на някоя чанта, или пък ще се върне в косите…, но сега заслужава своята главна роля в поне един летен аутфит.

Вижте тази публикация в Instagram.

A little tied up at the moment

Публикация, споделена от Alejandra (@scoutandlight) на

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама