7 фешън тренда от 90-те, които са тотален хит сега (СНИМКИ)


7 фешън тренда от 90-те, които са тотален хит сега (СНИМКИ)
Снимка: Istock

Модата от началото на 90-те се завръща с пълна сила през пролет-лято 2023. Днес ви представяме 7 винтидж неща от гардероба на майка ви, баба ви, а ѝ от вашия преди 30 години, които отново са модерни.

Вижте още: 4 тенденции при чантите за пролет 2023

1. Кадифе

Като цяло кадифето беше основен тренд в модата на 90-те години. Днес се използва предимно за дамски костюми и рокли. Дори една кадифена диадема ще придаде супер модерен акцент на визията ви.

2. Карирани ризи и тениски

Те бяха едни от най-модерните облекла на 90-те, но днес се връщат с пълна сила, като могат да бъдат използвани както за ежедневната ви визия, така и като акцент в по-елегантно облекло.

3. Къси блузки

Всяка ученичка през 90-те мечтаеше за къса блузка, а именно те станаха и причината за милиони пиърсинги по пъповете на тийнейджърките. Добрата новина е, че ако още имате обица, вече имате повод да я покажете, защото късите тениски ще са тотален хит това лято.

4. Разкроени дънки

Дори да не успеете да влезете в разкроените си дънки от преди 30 години, не се притеснявайте, защото те присъстват в пролетно-летните колекции на много марки и ще можете да си купите нови.

5. Обеци халки

Всички истински фенки на Destiny's Child, TLC, Sugarbabes и другите хитови женски групи от 90-те имаха задължително обеци халки като своите музикални идолки. Законът тогава беше - колкото по-големи са халките ти, толкова по-модерна си. Днес халките се връщат с пълна сила в света на модата, но в по-премерени размери.

6. Цветни очила

През 90-те години очилата с цветни рамки и стъкла заляха пазара и бяха абсолютен хит. Тогава те не се носеха само за да предпазят очите от слънцето, а изразяваха свобода и ексцентричност. След 30 години отново се завръщат като тотален хит сред модните аксесоари.

7. Топ корсет

Покойният моден дизайнер Тиери Мюглер имаше голям принос в популяризирането на топ корсета в началото на 90-те и ако можете да намерите някой от това време, вие ще сте истинка модна икона сега. Но дори да не успеете, той ще е абсолютен хит през лятото, така че ще можете да си го купите в съвеременен вариант от големите търговски вериги, а по-екстравагантните от вас могат да го намерят и в някоя втора употреба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама