7 модни трика назаем от французойките


7 модни трика назаем от французойките
Снимка: iStock/Guliver

Целият свят е влюбен във французойките и техният стил често се описва с „je ne sais quoi“ (бел.ред. „не знам какво“) Става въпрос за едва забележимия чар, който прави тези дами толкова специални. И тъй като следим много френски блогове на страхотни французойки и искаме да споделим ключовите характеристики на техния стил.

1. Чантата трябва да е малка

Обикновено можете да намерите много полезни (и не чак толкова) неща в една дамска чанта. Но това не важи за френските жени, които предпочитат малки чанти. Взимането само на това, от което наистина се нуждаете, е показател за простото отношение към живота. Ако видите французойка с голяма чанта, тя най-вероятно отива на плаж или на пазар.

2. Не носят твърде тесни дрехи

В гардеробите им рядко може да намерите тесни панталони или блузи, които да показват цялото тяло. Вместо това те залагат на големи палта, жилетки и рокли. Създават по-скъп вид, който е и по-удобен за носене. Моделът, писател и блогър, Rouje Jeanne Damas, е фен на овърсайза и абсолютно винаги купува един размер по-големи дрехи.

3. Носят жилетки вместо суичъри

Френските жени често съчетават дрехи, които изглежда са от съвсем различни светове. Инфлуенсърката от Париж, Aïda Sané, смята, че това е чудесна идея: „Жилетката може да създава малко бабешко настроение, но когато е съчетана с дънки или панталонки, е чудесен начин да освежите визията си.”

4. Загащват пуловерите си

За да създадете интересен външен вид, понякога трябва да носите обикновени дрехи по нов начин. Загащването на пуловерите и ризите в дънки с висока талия е перфектен, но непринуден ден, особено ако е съчетано с маратонки или с „котешки” токчета.

5. Носят смело мъжки кройки

Френските момичета не носят само мъжки класически ризи, но и сака, и панталони и направо налагат нови тенденции.

6. Те обичат райета

Бретонските райета са първото нещо, за което се сещате, когато става въпрос за модата в Париж. И има причина - през 1856г те стават част от военноморската униформа във Франция.

Местните хора толкова харесали модела, че той се наложил и в ежедневието.

7. Малко злато вместо много евтини бижута

Френските дами изобщо не се интересуват от евтини бижута. Защо да носите пластмасови гривни, обеци от глина или дърво, когато имате нужда само от малка доза шик? Колкото и оригинални модели да имате, те изглеждат детински и някак преходни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама