Джована Баталия: Италианската кралица на уличния стил


Джована Баталия: Италианската кралица на уличния стил
Снимка: Instagram

Истински феномен в света на уличната мода, инфлуенсър с над милион последователи в Instagram, дизайнерска муза и моден редактор на W и японския Vogue, Джована Баталия живее между Ню Йорк, Стокхолм и Оксфордшир. Омъжена за шведския строителен предприемач Оскар Енгелберт, думата „бляскава“ дори не я описва изцяло.

Джована напомня на Одри Хепбърн, смее се силно, а личният ѝ стил е див, цветен, инфекциозно оптимистичен и отдаден на тенденциите вовеки. И така, коя е истинската жена зад образа на модната икона?

Джована Баталия Енгелберт е на 40 години, родена и израснала в Милано, сърцето на италианската мода, в семейство на баща художник, и майка преподавател по скулптура в Академията за изящни изкуства Brera. Тя е второто по възраст дете от общо четири еднакво артистични братя и сестри. Най-големият ѝ брат Антонио ръководи художествена галерия в Милано, сестра й Сара е моден дизайнер, а по-малкият й брат Луиджи се занимава със сценография на модни снимки.

Въпреки ранното ѝ увлечение по модата, амбицията й е да стане сценограф в операта. Планът пропада, след като тя започва да работи като модел до 1997 година , когато решава, че кариерата в модните среди може да бъде много по-забавна от това. В свое интервю тя казва:

„Не бях добър модел. Първо, аз съм твърде неспокойна като личност и не можех да стоя неподвижна дълго време. Второ, нямах енергията за това. Спомням си моментите, в които съм се засичала с Жизел Бюндхен – още щом влезе в стаята и енергията се променя. Тя е като богиня с безкрайна харизма, но аз знаех, че не мога да бъда това. Но така започнах да изкарвам собствените си пари и после вече беше по-лесно. Всичко харчех за дрехи! За луди, луди дрехи, които майка ми никога не би ми купила. Честно казано, тя дълго време беше ужасена, че харча за Gucci, а не за изкуство.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама