Екзотика в колекцията на Dolce & Gabbana за Пролет/Лято 2020


Екзотика в колекцията на Dolce & Gabbana за Пролет/Лято 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

Няма как да разберем погрешно идеята на Доменико Долче и Стефано Габана за идната пролет. По време на шоуто си на Седмицата на модата в Милано те представиха съчетания между палми, екзотични плодове и цветя, както и животински щампи.

Декорът на сцената също пренесе зрителите директно в джунглата. Или както Габана уточни - "сицилианската джунгла". Той добави още, че обичат да създават нещо очарователно, а също така харесват лятото и настроението, което то носи.

По време на ревюто бяха представени 124 различни визии. Дизайнерите показаха тоалети тип сафари, животински и тропически принтове върху поли, рокли, шалове и дори очила. Завършиха с небрежни рокли, подходящи за плажни партита.

"Джунглата" е една от най-актуалните теми за модната индустрия в Милано. Други известни дизайнери като Джорджо Армани и Донатела Версаче също са се вдъхновели от нея за колекциите си. Изключителното в тази на Dolce & Gabbana е необикновената майсторска изработка. Плетените, вълнените и дори моделите с камъни по себе си са неочаквано меки на допир. Друг пример за майсторство е полата от крокодилска кожа, при която парчетата са подредени като мозайка с почти незабележими шевове.

Новаторството пък е добавено чрез миниатюрните чантички, които са аксесоар към почти всеки аутфит.

Контраст в колекцията също не липсва. Няколко изчистени черни рокли в различни вариации правят паузи между животинските елементи. За тях Габана каза, че носят лекия привкус на 90-те, зашеметяващи са, а и са вечна класика, без която не може.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама