И Chanel спира да използва ценни кожи

  • И Chanel спира да използва ценни кожи
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 05.12.2018 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Chanel написа нова глава в историята на модата по време на представянето на новата си колекция Métiers d'art. "Коко без кроко" беше мотото на вечерта в музея "Метрополитън" в Ню Йорк, където тази година беше представянето, като по този начин модният гигант обяви, че прекратява употребата на кожа с косъм и крокодилска кожа в изделията си.

Като основна причина за решението си от Chanel обявиха невъзможността да осигурят доставки на ценни кожи с произход, гарантиращ спазване на нормите на компанията за етика и хуманност.

Chanel е поредното голямо име в света на модата, което обявява, че спира употребата на ценни кожи в колекциите си. Преди месец от кожата с косъм се отказа Жан-Пол Готие, а по-рано през годината това направиха Burberry, Versace и Джон Галиано. За първи път тази година цялата седмица на модата в Лондон, в която участваха над 80 дизайнери, беше без употреба на продукти от ценни кожи.

чанта

Повечето големи дизайнери, модни къщи и търговски вериги за облекло, които не използват ценни кожи, са обединени в платформата Fur Free Retailer. Сред близо хилядата члена на тази платформа се открояват имената на H&M, Zara, Tommy Hilfiger, Gucci, Hugo Boss, Esprit, The North Face, Timberland, Lee и много други световноизвестни марки. Представител на Fur Free Retailer за България е "Четири лапи", като от международната организация призовават българските производители да се включат в програмата и да станат част от голямото семейство на модата с високи етични стандарти.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.