Тенденциите на 2020: Капсулен гардероб (ВИДЕО)


Тенденциите на 2020: Капсулен гардероб (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

„Бързата” мода започна да се превръща в тренд още преди 20 години. Ако това не ви говори нищо, ще ви разясним - бързи тенденции, бързи промени, евтини дрехи, които носим по един сезон.

За щастие, през последните месеци започна да се налага все по-ефективно тенденцията за капсулен гардероб. Десетки блогърки „повлякоха крак” и наложиха този термин не само в речниците ни, но и в ежедневните ни възприятия за стил. И така, какво представлява той?

ТЕНДЕНЦИИТЕ НА 2020: БЯЛ ЧОРАПОГАЩНИК

Цялостната концепция е създадена през 70-те години на миналия век от Сузи Фоу, която е притежавала бутик за луксозни дрехи в Лондон. Модната индустрия обаче прави всичко по силите си, за да забравим за тази „лоша дума”. Идеята на капсулния гардероб е човек да притежава няколко определени дрехи и обувки, които са с високо качество, вместо безброй много евтини бройки. Много хора погрешно смятат, че този вид начин на обличане включва дрехи само и единствено в неутрални тонове. Но това не е истина, тъй като основната идея е вашите дрехи да могат да се комбинират една с друга, без значение от цветовете.

Модерната концепция за капсулен гардероб включва около 30 броя дрехи и обувки, като разбира се бройката варира, в зависимост от сезона. Като цяло най-популярната и разпространена техника е „3-ката” – 3 чифта обувки на висок ток, 3 чифта ботуши, 3 чанти, 3 панталона, 3 поли, 3 ризи и т.н. Разбира се, някои от задължителните „съкровища” в капсулния гардероб са класическите сини дънки, бежовия тренч, черната пола тип „молив”, бялата тениска. Всичко останало е по ваш вкус, като единственото „изискване” е да можете да направите максимално комбинации от всяка дреха.

Когато приложите стратегията на капсулния гардероб, ще осъзнаете как изведнъж качеството на дадена дреха става по-важно от цената й. Намаленията, червените крещящи реклами и всички промоции скоро няма да ви се виждат толкова изкусителни и няма да търсите повече дрехи за по-малко пари.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама