5 водещи тенденции от Седмицата на модата в Париж


 5 водещи тенденции от Седмицата на модата в Париж
Снимка: Getty/Guliver Images

Ако трябва да сме честни, обичаме да гледаме ревютата Haute Couture, макар да сме наясно, че никога няма да успеем да носим нещо подобно в ежедневието си. Но моделите от тези колекции ни дават вдъхновението да вмъкнем нещичко, колкото и малко да е то, от подиума в реалния ни гардероб. За щастие, Седмицата на модата в Париж е изпълнена с точния вид стимул, за който копнеем от няколко сезона. Ето няколко силни тенденции, които обожаваме!

1. Каре и тартан

Традиционните есенни щампи отново ще се наложат доста успешно. След като тартанът и карето се появиха на доста ревюта на Седмицата на модата в Ню Йорк, от Christian Dior продължиха още по-смело парада си от подобни десени.

2. Платформи

Тенденцията все още е силна и се забелязва доста отявлено. Dries Van Noten, Celine и Miu Miu заложиха на подобни модели, които лесно можем да приобщим в ежедневния си гардероб.

3. Кафява гама

Безброй различни нюанси на кафявото видяхме на парижката Седмица на модата - от сиво до еспресо. Balmain, Mugler и Chloé сякаш се надпреварваха кой ще използва повече кафява гама в един тоалет.

4. Пурпурно сияние

Богатите копринени, сатенени и други гроздови текстури придават на колекциите от Париж луксозен оттенък.

5. Блясък

От латекс до лакирана кожа и от главата до петите – Седмицата на модата повелява много блясък. Латексът беше лайтмотив почти във всяка визия на Сен Лоран - от рокли и блузи до поли тип молив.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама