Бални рокли 2023 - съвети и трендове


Бални рокли 2023 - съвети и трендове
Снимка: lorreti.com

Всяка дама, която завършва гимназия и чуе думата „абитуриентски бал“, веднага ще си се представи, преобразена в мечтаната рокля, а тези, които са минали през това, ще си спомнят как са били облечени, как са избирали балната си рокля, какви бижута са носели и изобщо целия процес при подготовката за специалния ден.

Още от малки, всички момичета желаят да се видят в ролята на принцеса и това е една страхотна възможност, макар и пораснали, да я осъществят. Това е техният вълшебен ден, в който всички се събират, за да ги изпратят и да празнуват с тях, затова те трябва да са бляскави и запомнящи се! Поради всички тези причини, изборът на правилната рокля за бала може да бъде нелек и доста изморителен процес. Но, опитайте да се концентрирате върху позитивите, които така или иначе са доста повече и превърнете пазаруването в страхотно изживяване, което да си спомняте години след това и все с усмивка на лице.

Трендовете през 2023-та година показват различни стилове на абитуриентски рокли - от дълги и елегантни, до закачливи и къси бални рокли.

Преди да започнете препускането в търсене на балната си рокля, се огледайте и потърсете различни производители и модели официални рокли, определете с какъв бюджет ще разполагате за балната си визия и се стремете да го спазвате. Възможно е той да се промени в последствие, но дръжте нещата в свои ръце и не се отпускайте прекалено. Освен роклята, ще са ви необходими и аксесоари за абитуриентския бал – елегантни обувки, подходяща чанта и бижута, които да отиват на стила ви. И затова е добре да се запознаете предварително с цените на всеки от компонентите.

- Късите абитуриентски рокли стават все по-популярни, тъй като позволяват повече движение и са идеални за тези, които искат да танцуват цяла нощ.

- Класическата дълга рокля също запазва мястото си в челната тройка – много момичета я предпочитат, тъй като придава на визията грациозност и изтънченост.

- Комбинация от две рокли в една – това е идеален избор, ако ви е трудно да изберете дълга или къса рокля за бала. В случая избирате и двете – имате официална дълга рокля за началото на празника и къса рокля за дансинга.

В заключение, роклята е съществена част от абитуриентския бал, а изборът за правилния модел изисква внимателно и обстойно преглеждане, съобразяване с вашия личен стил, подбор на правилните аксесоари и не забравяйте да обърнете внимание на цената и дали тя съответства на бюджета, който сте определили. Независимо дали ще изберете дълга или къса абитуриентска рокля, най-важното е да се чувствате комфортно в кожата си, както и да се забавлявате през цялото време.

Модни тенденции при балните рокли за 2023 година

Официалната абитуриентска рокля задава цялостната тема на вечерта с идеята да остави трайно впечатление. Главно тенденциите могат да се разделят в две основни групи:

- Една от най-популярните тенденции при балните рокли тази година са късите рокли. Те са идеален избор за забавна и закачлива визия, с която ще бъдете различни, ще се движите свободно и ще танцувате без да се притеснявате. Сред късите рокли ще откриете такива по тялото, украсени с красиви дантели или тюл, както и разкроени модели, ефектно подчертани с пера. Балните рокли с пера са все по-харесван и предпочитан избор за такъв тип облекло и има защо – те са стилни и запомнящи се.

- Другата тенденция, която остава на върха, са дългите абитуриентски рокли. Те са идеални за тези, които искат да направят особено впечатление и да изглеждат изискано по време на своята специална вечер. Дълги вечерни рокли ще откриете както в строго елегантен стил, така и с по-раздвижена кройка. Изберете поне един детайл при избора на такава рокля – гол гръб, дълбока цепка, разкроена пола, стилен корсет или друго, което да подчертае най-красивите ви извивки.

- Съществуват и множество модели със средна или миди дължина, които са много подходящи за бизнес и делови срещи, и които засега не намират място сред топ роклите за абитуриентски бал.

Детайли и аксесоари

Детайлите и аксесоарите са от особена важност за всяка визия. Те са финалната щриха, с помощта на която стила се откроява и придобивате индивидуалност. Не случайно голяма част от аксесоарите се превръщат в мания при жените – като например чанти, обувки, бижута, шалчета и т.н. Ето и малко повече за всеки от тях:

- Балните обувки са съществена част от цялостния тоалет. Помните приказката за „Пепеляшка“, нали, с подходящите обувки можете да се превърнете в истинска принцеса. Добър избор, с който няма да сбъркате, е класическата остра обувка на ток, която идеално пасва на всяка визия. Ако търсите нещо по-различно, можете да заложите на нежни отворени сандали, подчертаващи крачетата допълнително.

- Балните чанти са друг важен аксесоар за специалния ден. Една стилна клъч чанта може да побере всички основни неща, от които имате нужда, а благодарение на нестандартния ѝ размер, изглежда като истинско бижу, което прави впечатление. Съчетайте цвета на чантата с този на обувките и сте почти готови.

- Бижутата за бала можете да вземете накрая, но не ги забравяйте. Съобразете ги с цялостния стил на визията ви и според това изберете нежни перли-обеци и колие или масивна огърлица с гривна. Аксесоарите за коса също са добър вариант, ако косата е прибрана - прибавете такъв акцент.

С правилните аксесоари ще създадете по-хубава дори от мечтаната визия!

Всичко е във вашите ръце! Избирайте разумно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама