Бални рокли 2023 - съвети и трендове


Бални рокли 2023 - съвети и трендове
Снимка: lorreti.com

Всяка дама, която завършва гимназия и чуе думата „абитуриентски бал“, веднага ще си се представи, преобразена в мечтаната рокля, а тези, които са минали през това, ще си спомнят как са били облечени, как са избирали балната си рокля, какви бижута са носели и изобщо целия процес при подготовката за специалния ден.

Още от малки, всички момичета желаят да се видят в ролята на принцеса и това е една страхотна възможност, макар и пораснали, да я осъществят. Това е техният вълшебен ден, в който всички се събират, за да ги изпратят и да празнуват с тях, затова те трябва да са бляскави и запомнящи се! Поради всички тези причини, изборът на правилната рокля за бала може да бъде нелек и доста изморителен процес. Но, опитайте да се концентрирате върху позитивите, които така или иначе са доста повече и превърнете пазаруването в страхотно изживяване, което да си спомняте години след това и все с усмивка на лице.

Трендовете през 2023-та година показват различни стилове на абитуриентски рокли - от дълги и елегантни, до закачливи и къси бални рокли.

Преди да започнете препускането в търсене на балната си рокля, се огледайте и потърсете различни производители и модели официални рокли, определете с какъв бюджет ще разполагате за балната си визия и се стремете да го спазвате. Възможно е той да се промени в последствие, но дръжте нещата в свои ръце и не се отпускайте прекалено. Освен роклята, ще са ви необходими и аксесоари за абитуриентския бал – елегантни обувки, подходяща чанта и бижута, които да отиват на стила ви. И затова е добре да се запознаете предварително с цените на всеки от компонентите.

- Късите абитуриентски рокли стават все по-популярни, тъй като позволяват повече движение и са идеални за тези, които искат да танцуват цяла нощ.

- Класическата дълга рокля също запазва мястото си в челната тройка – много момичета я предпочитат, тъй като придава на визията грациозност и изтънченост.

- Комбинация от две рокли в една – това е идеален избор, ако ви е трудно да изберете дълга или къса рокля за бала. В случая избирате и двете – имате официална дълга рокля за началото на празника и къса рокля за дансинга.

В заключение, роклята е съществена част от абитуриентския бал, а изборът за правилния модел изисква внимателно и обстойно преглеждане, съобразяване с вашия личен стил, подбор на правилните аксесоари и не забравяйте да обърнете внимание на цената и дали тя съответства на бюджета, който сте определили. Независимо дали ще изберете дълга или къса абитуриентска рокля, най-важното е да се чувствате комфортно в кожата си, както и да се забавлявате през цялото време.

Модни тенденции при балните рокли за 2023 година

Официалната абитуриентска рокля задава цялостната тема на вечерта с идеята да остави трайно впечатление. Главно тенденциите могат да се разделят в две основни групи:

- Една от най-популярните тенденции при балните рокли тази година са късите рокли. Те са идеален избор за забавна и закачлива визия, с която ще бъдете различни, ще се движите свободно и ще танцувате без да се притеснявате. Сред късите рокли ще откриете такива по тялото, украсени с красиви дантели или тюл, както и разкроени модели, ефектно подчертани с пера. Балните рокли с пера са все по-харесван и предпочитан избор за такъв тип облекло и има защо – те са стилни и запомнящи се.

- Другата тенденция, която остава на върха, са дългите абитуриентски рокли. Те са идеални за тези, които искат да направят особено впечатление и да изглеждат изискано по време на своята специална вечер. Дълги вечерни рокли ще откриете както в строго елегантен стил, така и с по-раздвижена кройка. Изберете поне един детайл при избора на такава рокля – гол гръб, дълбока цепка, разкроена пола, стилен корсет или друго, което да подчертае най-красивите ви извивки.

- Съществуват и множество модели със средна или миди дължина, които са много подходящи за бизнес и делови срещи, и които засега не намират място сред топ роклите за абитуриентски бал.

Детайли и аксесоари

Детайлите и аксесоарите са от особена важност за всяка визия. Те са финалната щриха, с помощта на която стила се откроява и придобивате индивидуалност. Не случайно голяма част от аксесоарите се превръщат в мания при жените – като например чанти, обувки, бижута, шалчета и т.н. Ето и малко повече за всеки от тях:

- Балните обувки са съществена част от цялостния тоалет. Помните приказката за „Пепеляшка“, нали, с подходящите обувки можете да се превърнете в истинска принцеса. Добър избор, с който няма да сбъркате, е класическата остра обувка на ток, която идеално пасва на всяка визия. Ако търсите нещо по-различно, можете да заложите на нежни отворени сандали, подчертаващи крачетата допълнително.

- Балните чанти са друг важен аксесоар за специалния ден. Една стилна клъч чанта може да побере всички основни неща, от които имате нужда, а благодарение на нестандартния ѝ размер, изглежда като истинско бижу, което прави впечатление. Съчетайте цвета на чантата с този на обувките и сте почти готови.

- Бижутата за бала можете да вземете накрая, но не ги забравяйте. Съобразете ги с цялостния стил на визията ви и според това изберете нежни перли-обеци и колие или масивна огърлица с гривна. Аксесоарите за коса също са добър вариант, ако косата е прибрана - прибавете такъв акцент.

С правилните аксесоари ще създадете по-хубава дори от мечтаната визия!

Всичко е във вашите ръце! Избирайте разумно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама