Burberry пречупи английската класика през призмата на ексцентричното (СНИМКИ)


Burberry пречупи английската класика през призмата на ексцентричното (СНИМКИ)
Снимка: Instagram

Британската луксозна марка Burberry представи първото си ревю под ръководството на новия творчески директор Даниъл Лий на Седмицата на модата в Лондон. По-интересно е, че на дългоочаквания дебют на новия дизайнер не се видя нито един характерен за фирмата бежов тренчкот.

Марката е известна най-вече с елегантните и функционални тренчове, създадени по време на Първата световна война. Но Лий, който се присъедини към Burberry през септември, насочи модната къща в съвсем нова посока с дебютна колекция, включваща изкуствени кожа и пера, тениски с лозунги и закачливи принтове на патици.

Вижте още: Драма, сила и романтика в новата колекция на Carolina Herrera (СНИМКИ)

37-годишният британски дизайнер има заслуга за съживяването на италианската луксозна марка Bottega Venetta с изключително популярни аксесоари като обувки и чанти по време на престоя си там. Мнозина в модната индустрия бяха нетърпеливи да разберат дали той може да направи същата магия в Burberry.

Миналата година главният изпълнителен директор на Burberry Джонатан Акройд заяви, че разчита на таланта на Лий, за да увеличи значително продажбите на аксесоари на марката и да „възкреси британския дух по модерен начин“.

На ревюто характерната за марката шарка каре се появи в лилаво, зелено и бордо върху всичко - от мъжки костюми до трикотаж, поли, чорапогащи и вълнени шалове.

Лий сякаш подчертаваше темата за уюта на фона на пословично лошото британското време: Един от моделите беше загърнат в голямо бяло одеяло, украсено с историческото лого с изображение на конник, а много от моделите държаха грейки с гореща вода с каре, което съответстваше на тоалетите им. Драматични, огромни шапки от изкуствена кожа и чанти, украсени с пера и кожи, също заемаха видно място.

Мъжките модели носеха ниски, торбести панталони, съчетани с прилепнали по тялото поло блузи, а сребърните вериги и обков, съчетани с червено-черна палитра, загатваха за вдъхновена от пънка естетика. Но имаше и хумористични акценти, като например вълнена траперска шапка, увенчана с плетена глава на патица.

Ревюто привлече знаменитости, сред които режисьорът Баз Лурман, рапърът Стормзи и моделите Наоми Кембъл и Роузи Хънтингтън-Уайтли на първия ред.

Burberry традиционно е най-голямата атракция на Седмицата на модата в Лондон, на която се представят и ревюта на дизайнери като Кристъфър Кейн, Ердем, Емилия Уикстед и Роксанда Илинчич.

Ревютата в Лондон приключват днес, като модната публика се отправя към Седмицата на модата в Милано за дефилета за новия сезон.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама