Драма, сила и романтика в колекция есен/зима 2023 на Carolina Herrera (СНИМКИ)


Драма, сила и романтика в колекция есен/зима 2023 на Carolina Herrera (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Седмицата на модата в Ню Йорк е в своя разгар, а както знаем тя е една от най-ексцентричните в световен мащаб. Това обаче прави отличаването на определени колекции доста трудно, тъй като всички изпъкват с цветове, форми и модни приумици. Но Carolina Herrera, която е синоним на елегантност и класа, показа на Нюйоркската седмица на модата за есен/зима драматизъм, романтиката и величие.

Дефилето в балната зала на х-л "Плаза" започна на фона на песента "I Say a Little Prayer for You'' и продължи, озвучавано от поредица романтични хитове. Първата рокля беше мини, структурирана в черно и бяло, без презрамки. Внушението беше царствено и семпло.

Дебютната колекция на творческият директор Уес Гордън е вдъхновена от темите за елегантност и разкош. Естетиката на бранда беше демонстрирана в жълта рокля от тюл с пола на етажи, черно-бяла рокля от тюл, като част от него покриваше лицето на модела, придавайки загадъчност. Някои модели са вдъхновени от императрица Елизабет Австрийска, която неотдавна беше пресъздадена във филма "Корсаж". Един от моделите носеше огърлица от перли с черна копринена рокля с копчета и златна бродерия. Друга рокля сякаш беше на Пепеляшка с квадратно деколте от лилав сатен с проблясък от черен тюл и подходящи лилави обувки.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК

"Исках да разработя емоционални модели от материи, които предизвикват желание да ги докоснеш, да предизвикам фабриките, с които работим, да създадат нещо необикновено", каза Гордън.

Създателката на марката, самата Каролина Ерера, гледа ревюто от първия ред, както и главната редакторка на Vogue Анна Уинтур.

Гордън представи множество визии, които варираха от бродирани розови минирокли до огромни рокли с контрастни цветове и широки колани. В колекцията има също рокли с флорални и раирани щампи.

"Яркостта на цветовете наистина беше необходима, за да се върне радостта в света", каза Гордън.

Неотдавна марката обеща, че до следващата седмица ще изравни всички дарения, предоставени на Червения кръст чрез програмата "Сърце за надежда", за да подпомогне пострадалите от земетресението, което наскоро опустоши Турция и Сирия.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама