"Черната" корица на Vogue влиза в нова ера


"Черната" корица на Vogue влиза в нова ера
Снимка: Vogue

Британският Vogue показа корицата си за февруари и тя включва 9 чернокожи жени, които „предефинират понятието модел“. С участието на красавиците Адут Акеч, Амар Акуай, Маджести Аамаре, Амор Чангку, Мати Фол, Джанет Джъмбо, Абени Ниал, Нягуа Руеа и Анок Яй, фотографът Рафаел Павароти за пръв път представя на света група чернокожи жени в такъв контекст.

Изданието празнува възхода на африканските модели, а на самите страници са поместени интервюта и с някои от тези, които вече променят „правилата на играта“ и са широко търсени в модните среди.

Обяснявайки вдъхновението зад заснемането на изцяло черна и африканска корица, главният редактор Едуард Обе, който е роден в Гана и се премества в западен Лондон като дете, казва: „Видях всички тези невероятни модели от цяла Африка, които бяха просто толкова жизнени и умни, и вече имах идеята. Тези момичета предефинират какво е да си модел. Трябва да инвестираме в тях, да ги подхранваме и да ги подкрепяме.”

Скандалът с „черната” корица обаче не закъсня. Мнозина я определиха като „мрачна и депресираща”, а моделите описаха като „притеснително тъжни”. Тъмнокожи инфлуенсърки от цял свят споделиха, че в този контекст цветът на кожата им изглежда по-скоро като карикатура, отколкото като изкуство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама