Dior Cruise 2024 в памет на Фрида Кало (ВИДЕО и СНИМКИ)


Dior Cruise 2024 в памет на Фрида Кало (ВИДЕО и СНИМКИ)
Снимка: Instagram

Само няколко седмици след модното шоу в Мумбай, Dior представи друга колекция на подиум, далеч от Париж - този път в Мексико Сити. Самото ревю се състои в Antiguo Colegio de San Ildefonso - мястото, където Кало се запознава с Диего Ривера.

Марката има дълга история с Мексико: основателят Кристиан Диор продава рокля „Мексико“ през 50-те години на миналия век и дори представя една от линиите си там през 1954 г. През 2019 година пък творческият директор Мария Грация Киури черпи вдъхновение от мексиканските, които са родео ездачки.

Gucci Cruise 2024: Симбиоза между корейска история и съвременна мода 

В последната си предсезонна колекция именитата дизайнерка проучва животите на Леонора Карингтън, Ремедиос Варо и Тина Модоти – всички от които са прекарали известно време и са били повлияни от Мексико. Нейната централна муза обаче е Фрида Кало, включваща както разпознаваеми мотиви от нейните картини (като пеперуди, папагали, маймуни и райски птици), така и препратки към личния ѝ гардероб (чрез костюми и хуипили, стилизирани с обемни поли) в линията.

В прессъобщение къщата пише, че круизната колекция е „замислена като действителен изследователски проект, позволяващ задълбочено проучване на социалните и исторически последици от занаятчийските култури. Тя създава пространство за изследване и демонстриране на серия от произведения, извършени от различни местни общности."

Питър Филипс, креативен и имидж директор на Dior Beauty, сподели преди шоуто:

„Фрида Кало олицетворява суровата красота, тя не е излъскана кукла. Това е, което я прави толкова уникална и вдъхновение за толкова много дизайнери и художници в продължение на десетилетия. Мария (бел.ред. Грация Киури) винаги търси силни момичета, които не изглеждат като гримирани кукли и това е точно външният вид на Фрида.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама