Дизайнерка, работила за "Сексът и градът", я грози затвор. Ето защо (СНИМКИ)


Дизайнерка, работила за "Сексът и градът", я грози затвор. Ето защо (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Дизайнерка Нанси Гонсалес, чиито аксесоари са използвани от известни личности и от героите в сериала "Сексът и градът", беше арестувана в родния си град Кали. 78-годишната колумбийка е свързана с над 200 изделия от кожа на каймани и питони, за които се твърди, че са внесени незаконно и продадени в САЩ.

Колумбия вече я екстрадира в САЩ и тепърва ще се изяснява бъдещето ѝ. Портмонетата, чантите и портфейлите на Нанси Гонзалес се продават за хиляди щатски долари за бройка, появяват се на модните подиуми и в телевизионни предавания и украсяват рафтовете на елитните магазини по целия свят. Сред известните клиенти на Гонзалес са Салма Хайек, Бритни Спиърс и Виктория Бекъм.

Вижте още: Ким Катрал за живота над 60, смелостта и завръщането в "Сексът и градът" (СНИМКИ)

Твърди се, че на лица е било плащано да пренасят чантите от Колумбия до Ню Йорк с търговски полети и са били инструктирани да лъжат за произхода на стоките, ако бъдат попитани.

Твърди се, че някои от кожите са от защитени или застрашени от изчезване видове, заяви полицейският служител Хосе Луис Рамирес във видео, изпратено до медиите.

Гонсалес е изпратена в Съединените щати заедно с бизнес партньора си Диего Маурисио Родригес, съобщи полицията, без да уточнява кога. Двойката се издирва в Южния окръг на Флорида.

Тя рискува да бъде осъдена на 25 години затвор.

Според уебсайта ѝ чантите на Гонсалес се изработват ръчно в родния ѝ Кали от екип занаятчии. На сайта се казва, че чантите ѝ се продават в над 300 луксозни магазина, сред които Bergdorf Goodman, Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue, Harrod's и Tsum. Нейните модели са представени и в изложба на музея "Метрополитън" в Ню Йорк.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама