Ето как лесно да почистите мазно петно от дреха


Ето как лесно да почистите мазно петно от дреха
Снимка: iStock

За да премахнете мазно петно от дреха, можете да използвате следните методи:

Бебешка пудра или сода бикарбонат

Поставете бебешка пудра или сода върху мазното петно и оставете да действа за около 15-20 минути, за да абсорбира мазнината. След това избършете с чиста кърпа или четка.

Топла вода и сапун

Навлажнете петното с топла вода и нанесете малко течен сапун (най-добре без оцветители или аромати). Нежно разтъркайте дрехата или използвайте мека четка, за да се образува пяна. Изплакнете добре с топла вода.

Вижте още: Лесен домашен тор, с който цветята ще растат като луди

Препарат срещу петна

В магазините се предлагат различни продукти, които могат да ви помогнат за отстраняването на мазнината. Прочетете инструкциите и ги следвайте. Обикновено трябва да нанесете малко количество върху петното, да го разтъркате нежно и след това да изплакнете добре.

Използване на разтворител

Ако петното е върху неделикатен материал, можете да използвате разтворител като изопропилов алкохол или ацетон. Напоете чиста кърпа с малко разтворител и нежно търкайте петното. Внимавайте да не повредите или обезцветите материята. След това изплакнете добре с вода.

Винаги е добре да направите тест на скрито място, преди да приложите който и да е метод, за да сте сигурни, че няма да увредите дрехата.

Вижте още: Жесток трик как да изперете дивана без професионални уреди (ВИДЕО)

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама