Ето какво е преживяла Ким Кардашиян, за да облече роклята на Мерилин Монро


Ето какво е преживяла Ким Кардашиян, за да облече роклята на Мерилин Монро
Снимка: Getty Images

Никой не успя да шокира и изненада зрителите на тазгодишната Мет Гала повече от Ким Кардашиян, която се появи с оригинална рокля на Мерилин Монро. Твърди се, че Монро е платила на Жан-Луис 1440 долара за поръчката. Произведението на изкуството за първи път е продадено на търг през 1999г за над 1 милион долара като част от продажбата на имението на Мерилин. След това цената скочила - 4,8 милиона долара били платени за роклята на аукционите на Julien's през 2016 г. От тогава до днес, тя е собственост на музея на Ripley’s и държи рекорда за най-скъпата рокля, продадена на търг.

МЕТ ГАЛА: ТЕМАТА, ЗВЕЗДИТЕ И ТОАЛЕТИТЕ

Ето какво каза самата Ким Кардашиян относно избора си на тоалет и перипетиите, които е срещнала, за да облече въпросната рокля само за 5 минути, докато се снима на известните стълби на Мет Гала:

„Идеята наистина ми дойде след галата през септември миналата година. Помислих си какво бих избрала за американската тема, ако не беше визията на Balenciaga? Кое е най-американското нещо, за което се сещам? И това е Мерилин Монро. За мен най-паметният момент на Мерилин Монро е, когато тя изпя „Happy Birthday“ на Кенеди.

Винаги съм смятала, че Мерилин Монро е изключително пищна и с големи извивки. Представих си, че може да съм по-слаба на някои места и обратното. Когато ми донесоха роклята за проба с въоръжена охрана и ръкавици и тя не ми стана, щях да се разплача. Погледнах хората и им казах да ми дадат около три седмици. Наложи се да отслабна с поне 7кг, за да мога да вляза.

Не бях яла въглехидрати и захар от три седмици. Общо взето, живеех на домати и малко краставици. Когато свърши Мет Гала, първото нещо, което направих, е да си поръчам пица.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама