Фантазия и прагматизъм в "Жени стил" Есен/Зима 2018-2019


Фантазия и прагматизъм в "Жени стил" Есен/Зима 2018-2019
Снимка: Соломон Франсез

Модна къща "Жени стил" с дизайнер Евгения Живкова представи колекция "Фантазия" Есен/Зима 2018-2019, която включва 50 облекла, разпределени в пет теми. Лице на колекцията е дъщерята на дизайнерката – Андреа Стефанова.

Стилът на облеклата през есента и зимата на 2018-2019 година елиминира границите между фантазия, функционалност и прагматизъм.

Високите технологии, използвани при платовете и комбинирането на различни материи, придават на дрехите модерен и свеж вид. Дизайнерката залага на вълна, кожа, копринено кадифе, копринена тафта, дантела, трико, букле. Десените включват туид, пепит, рибена кост, каре, жакардови материи с релефни цветя. Доминиращи са цветовете черно, сиво, кардиналско червено, розово, зелено.

Военно-униформените елементи са разпознаваеми в една от темите и разработени по нов интересен начин – сака и якета с високо закопчаване, двуредни сака и дълги палта се комбинират с къси панталони, удължени поли и рокли, и класически панталони.

Съчетаването на кожа с три различни десена на туид прави облеклата да изглеждат ефектни и различни.

Минимализмът също е представен в колекцията чрез чистите и изправени линии на облеклата, но новите елементи, които се виждат, им придават леко драматичен вид.

Палта с прав и палта с леко разкроен силует се съчетават с елегантни рокли, поли и панталони. Комбинирането на туники с поли и панталони придава младежки и екстравагантен вид на дрехите. Тук като допълнение са използвани пера и красиви бродерии на цветя. Дължините на роклите и полите са над коляното. Панталоните са леко разкроени, като някои модели са с дължина над глезените.

За официалните поводи дамите могат да облекат костюми с поли и панталони, къси и дълги рокли, изработени в съчетание на различни лъскави и матови материи като кадифе, тафта, дантела и шифон. За вечерните облекла са характерни бродериите от мъниста и пайети.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама