Гурме тренд: Когато храната стане двигател на модата


Гурме тренд: Когато храната стане двигател на модата
Снимка: Getty Images

Сложните и екстравагантни ястия, които наскоро станаха популярни в света на модата под формата на рококо кули с морски дарове и авангардни торти, най-накрая се появяват и на модните подиуми.

За новия сезон пролет/лято 2023 не малко колекции са покрити с храна: обшитата с пайети жълта рокля Bottega Veneta е украсена с лимони, Carrolina Herera залага на череши, Collina Strada пък комбинира различни мотиви - рокля с астрално проектирани кивита и чанта с броколи, Moschino използва поп арт комбинация от 70-те години с багети и хамбургери.

Тази нова кулинарно-модна вълна на жанра настоява за лукс. Това е прост визуален език, който съобщава сладост, разкош и онова нещо, за което всеки жадува – почивка. Тази година дизайнерката Рейчъл Антоноф пусна синя рокля от гингам, изобразяваща цяла кула от морски дарове.

Тези мотиви също представляват повишена идентификация с храната на лично ниво. Вашите хранителни предпочитания са форма на себеизразяване - хората изпитват чувство за собственост върху своите хобита и харесвания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама