Гурме тренд: Когато храната стане двигател на модата


Гурме тренд: Когато храната стане двигател на модата
Снимка: Getty Images

Сложните и екстравагантни ястия, които наскоро станаха популярни в света на модата под формата на рококо кули с морски дарове и авангардни торти, най-накрая се появяват и на модните подиуми.

За новия сезон пролет/лято 2023 не малко колекции са покрити с храна: обшитата с пайети жълта рокля Bottega Veneta е украсена с лимони, Carrolina Herera залага на череши, Collina Strada пък комбинира различни мотиви - рокля с астрално проектирани кивита и чанта с броколи, Moschino използва поп арт комбинация от 70-те години с багети и хамбургери.

Тази нова кулинарно-модна вълна на жанра настоява за лукс. Това е прост визуален език, който съобщава сладост, разкош и онова нещо, за което всеки жадува – почивка. Тази година дизайнерката Рейчъл Антоноф пусна синя рокля от гингам, изобразяваща цяла кула от морски дарове.

Тези мотиви също представляват повишена идентификация с храната на лично ниво. Вашите хранителни предпочитания са форма на себеизразяване - хората изпитват чувство за собственост върху своите хобита и харесвания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама