Изумрудът е скъпоценният камък, който е хит в момента


Изумрудът е скъпоценният камък, който е хит в момента
Снимка: Getty Images

Както пее Мерилин Монро: диамантите са най-добрите приятели на жените, но изключителните изумруди всъщност са много по-редки – и често много по-ценни.

Изумрудите обаче не могат да бъдат оценени според същите критерии "четири Cs" (чистота, карати, шлифовка и цвят) като диамантите. Въпреки че размерът на каратите остава уместен, техният цвят, чистота и дори шлифоването им се различават значително от диамантите. Изумрудите рядко са чисти и имат очарователни "жардини" в дълбините си. Цветът на изумруда се оценява по-скоро по яркостта му, отколкото по близостта му до чисто ярко бяло. И докато изумрудите могат да бъдат фасетирани като диаманти, те често се полират в заоблени кабошонови силуети поради много по-мекия им състав.

Вижте още: Как да изберем своя скъпоценен камък?

Множество съвременни дизайнери създават повече изумрудени бижута поради нарастващата популярност на скъпоценния камък. Наистина, изумрудите все по-често се появяват на червения килим. Карди Би избра екстравагантен изумруден сет от Kamyen, който да носи на тазгодишната Мет Гала.

Вижте още: Какви камъни да носите според зодията си

Наоми Кембъл и Кендъл Дженър също са почитателки на този скъпоценен камък. Освен привлекателността си от A-списъка, изумрудите са перфектен партньор на жълтото злато – и са един от най-лесните камъни за съчетаване с гардероб, който е изпълнен с неутрални и монохромни тонове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама