Как да носите пуловер като французойките


Как да носите пуловер като французойките
Снимка: iStock/Guliver

Всеизвестно е, че французойките не се водят от тенденциите, ами ги създават, а стилът им е един от най-вдъхновяващите в целия моден свят. Някак без много усилия те са успели да овладеят изкуството да съчетават стил и комфорт, но въпреки опростените си и изчистени визии, винаги да бъдат не просто забелязвани, ами и запомнени. Как го правят ли? Една от големите тайни на френските дами е, че инвестират в непреходни дрехи, които могат да носят дълго и в десетки съчетания (по възможност и в няколко сезона). Какво правят, когато температурите започнат да падат, а времето да проявява все повече характер и капризи? Ами всъщност нищо… продължават да бъдат стилни и просто обличат по един пуловер над съвършените си визии. Именно върху пуловерите в гардеробите на французойките ще се фокусираме днес… или по-точно върху една колкото позната, толкова и загадъчна плетена вселена!

Детайли за разкош

Традиционно френският стил не е предразположен към много експерименти и игра с цветовете или десените, което обаче съвсем не означава, че дрехите на парижанките са еднообразни. Още по-малко пък скучни. Напротив! Те залагат на монохромни и относително изчистени основи, за да могат чрез малки и фини детайли да придадат още по-изискан вид на това, което обличат. Нежни перли по пуловера, голяма цветна брошка, детайлна бродерия, яка от дантела или просто интересна плетка са все опции, с които французойките разнообразяват и плетива, и стила си, без да им се налага дори за секунда да напускат комфортната си стилна зона. Не можем да отречем – получава им се вдъхновяващо добре!

Овърсайз и още нещо

Както вероятно може да предположите, овърсайз тенденцията не е заобиколила Франция, ами тъкмо обратното – настанила се е там от години и няма никакво намерение да си тръгва. Френските жени ежедневно носят своите обемни пуловери, доказвайки, че "овърсайз" означава всичко друго, но не и "безформеност". Как успяват да излъчват толкова елегантност и финес, дори и облечени в нещо няколко номера по-голямо? Ами така, както най-добре го умеят – с помощта на акценти. И по-специално, благодарение на техните верни приятели коланите. Да, правилно прочетохте: малката тайна за безупречния френски стил са именно коланите. Върху сако, палто, пуловер, та даже и върху жилетка… Ако попитате френските дами, то ще чуете, че навсякъде има място за един колан. Просто си избират да е достатъчно широк, за да не се изгуби в обемната текстура на плетивото, оставят го малко по-свободен и… voala, вече могат да покоряват света със стил!

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама