Капитониран тренд: Как да го носим този сезон?


Капитониран тренд: Как да го носим този сезон?
Снимка: iStock

Емблематичната чанта 2,55 на Chanel и „preppy puffer” на Burberry със сигурност са най-известните капитонирани изделия в света на модата през последните десетилетия. Но наскоро се появи нова вълна с тази тенденция, въведена от същите тези луксозни дизайнерски къщи, както и от актуалните инфлуенсърки и модни гурута.

5 ТЕНДЕНЦИИ ПРИ ПЛЕТИВАТА ЗА ЕСЕН/ЗИМА

Капитонирането, известно още като процес на зашиване на два или повече слоя заедно, за да се получи по-дебел подплатен материал, може да бъде проследено до древен Египет. Това е техника на шиене, която смирено простира своето влияние през различни векове и култури - от ранните амиши в Америка до дивана на Elsa Schiaparelli. Макар никога да не е оглавявала списък с тенденции, техниката несъмнено внася малко изящество към модата.

Бри Уелч, моден редактор, казва, че „хората бързо се адаптират към новите версии на исторически класически форми. В настоящия момент всички изглежда искат да смекчат настроението си, цялата енергия на света. Наблюдаваме омекотяване на силуети, все повече се търси уюта, за сметка на острите форми.“ А ето и как можете да включите капитонирания ефект в гардероба си. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама