Мет Гала 2023: 10-те най-добре облечени звезди (СНИМКИ)


Мет Гала 2023: 10-те най-добре облечени звезди (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Червеният килим (в случая бял) на Met Gala за 2023 традиционно беше опънат в Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк и чакан от милиони пред малките екрани. В края на краищата Met Gala – често наричана „Супер купата на модата“ – създаде някои от най-запомнящите се визии на знаменитости на червения килим от последното десетилетие. Тази година модното събитие мина под надслов „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“.

Връчиха наградите "БГ Модна икона" 2023 (СНИМКА)

Галата, състояла се снощи, почете наследството на Лагерфелд – покойният дизайнер, ръководил модни къщи като Chanel, Fendi и неговата собствена едноименна линия – и събра средства за The Met's Costume Institute.

Поради дълбокото влияние на Лагерфелд върху поколения дизайнери и модели, посещаемостта беше голяма, като звездите отдадоха почит, насочвайки се към най-добрите му дизайни през десетилетията, а някои от тях и преосмислиха собствения му стил.

Черно, бяло, руж и перли царуваха на събитието, повтаряйки класическата палитра на Chanel на Лагерфелд. Редица архивни визии от лейбъла се появиха отново чрез гостите на Met Gala. А ето и кои се отличиха най-много и уцелиха в 10-ката с избора си на тоалет.

Риана

Роклята на Valentino и палтото с качулка на Риана, украсено с флорални мотиви, напомняха за множеството музи, включително Клаудия Шифър и Кара Делевин, които закриваха модните ревюта на Лагерфелд като булки на Chanel.

Кара Делевин

Подобно на мнозина тази вечер, Кара Делевин подчерта личния стил на Лагерфелд, носейки мото ръкавици без пръсти и бяла риза.

Ан Хатауей

Украсената рокля от туид на Ан Хатауей с детайли от безопасни игли включваше дълъг шлейф и подходящо яке.

Дженифър Лопес

Красавицата каза пред Vogue - „Когато мислите за последните 50 години мода, се сещате за петима души и Лагерфелд е един от тях.“

Никол Кидман

Никол Кидман пристигна в рокля, позната на всеки, който е гледал телевизия през 2000-те: роклята в нежен руж с пера, която носеше в драматичната и безкрайно романтична реклама на Chanel № 5, режисирана от Баз Лурман. Тя каза: „Невероятно е да мога да почета паметта на Карл с тази рокля сега. Има причудливост в нея и е лека като перце. Това е мода и това трябва да бъде."

Джиджи Хадид

Моделът пристигна облечен в знойна, прозрачна рокля на Givenchy с корсет.

Оливия Уайлд

Актрисата избра рокля "цигулка" на Chloé - един от дизайните на Лагерфелд от 80-те години - в бяло и златно.

Марго Роби

Марго заложи на дизайн на Chanel, носен от Синди Крауфорд през 1993.

Наоми Кембъл

Салма Хайек

 

ВИЖТЕ ТУК КАК ОЩЕ ЗВЕЗДИ СЕ ПОЯВИХА НА МЕТ ГАЛА 2023

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама