Мястото, където се правят най-скъпите чанти в света


Мястото, където се правят най-скъпите чанти в света
Снимка: Getty Images/Guliver

Louis Vuitton, Gucci, Hermes, Chanel, Chloe, Loewe, Carolina Herrera – все известни с качеството си марки. Кое ги обединява? Не, не е само високата цена. Малко известно е, че кожените им изделия всъщност се произвеждат в едно досега непознато място в южна Испания на име Убрике.

До Убрике най-лесно се стига с кола. Пътищата са покрити с дупки и изпълнени със завои; автобуси има, но са нередовни; няма летище, нито гара. Обаче пък е доста живописно – намира се в долина, обградена с високи планини. Но нещото, което го отличава от всяко едно средностатистическо село в покрайнините на някой град е автентичната занаятчийска работа с кожа, запазила се векове наред и предавана от поколение на поколение.

Именно там се корени и причината световните марки да се доверяват на местните занаятчии за направата на кожени чанти и портмонета с изключително високо качество. А те всъщност не го признават, за да не бъдат произведенията им фалшифицирани и продавани на масовия пазар, но се знае, макар и предавано от уста на уста, въпреки множеството договори за конфиденциалност, изисквани от големите компании и подписвани от всеки един от работниците.

Историята на Убрике и кожените изделия започва преди повече от два века. Тогава всичко се е въртяло около ощавената кожа. А в момента се е разраснало дотолкова, че е станало емблематично за Испания със своето производство. Производство, разпространено не само в цялата страна, а и по целия свят. Специфичните техники се предават от поколение на поколение и това ги прави уникални.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама