Най-добрите 5 тренда обеци за пролет/лято 2018


Най-добрите 5 тренда обеци за пролет/лято 2018
Снимка: iStock/Guliver

Обзалагаме се, че има поне хиляда предположения какви ще са най-носените бижута тази пролет. Със затоплянето на времето и махането на тоновете дрехи, все повече се ласкаем от идеята да добавим някое искрящо колие или обеци. Какви точно обаче обеци ще ни завладяват погледите тази година, това е въпрос на който ще се опитаме да отговорим. Едно е сигурно, обеците се завърнаха и са сред най-предпочитаните бижута в момента.

Бижутерите от сребърни обеци СОМАХА споделиха с нас вариантите, които ще се носят през пролетта и лятото, а вие сами ще трябва да определите кои от тях ви допадат - халките, висящите обеци, асиметричните модели или тези, които са направени от няколко части, захванати една за друга.

1. Обеци с клипс

Обеците с клипс обикновено са малки и деликатни. Макар и на някои хора да им се струват прекалено опростени като модел, те носят неподправена елегантност и могат да се комбинирам много лесно с огърлица, колие или някое друго бижу. Клипс обеците няма да ви разтеглят ушите като дългите висящи обеци. Избирайки обаче такъв тип обеци, трябва да сте сигурни, че имате с какво да ги комбинирате и на какво облекло да ги сложите. Перлите примерно си подхождат с почти всичко. Друг модел са малките златни обеци, които също могат да бъдат носени с всякакво облекло - ежедневно и официално.

2. Обеци тип големи халки

Големите халки определено са един от трендовете при обеците през 2018. Ако обаче се вгледаме внимателно, ще забележим, че те никога не са излизали от мода. Точно толкова актуални са, колкото бяха през 60-те, 70-те, както и през 90-те (всички обичаме 90-те години). Големите кръгли обеци са се превърнали в постоянен моден тренд поради няколко причини:

Позволяват на дамата, която ги носи, да бъде център на внимание. Формата им привлича погледа върху лицето ѝ.

Самите извивки на този тип обеци подчертават брадичката и скулите. Както знаем, подчертаването на скулите е едно от най-важните неща при грима.

Всеки момент ще дойде лятото и ще започнат партита, така че ако нямате чифт големите кръгли обеци, сега е моментът да си набавите. Само внимавайте да са леки, за да не ви тежат прекалено много на ушите.

3. Обеци с формата на капка

Капковидните обеци са много по-различен модел и са типични както за празнични събития, така и за ежедневно носене. Ако искате да сте строго класически изглеждаща, подберете висящи обеци във формата на капки изработени от сребро или злато. Те са много женствени и издължават лицето на дамата, като я карат да изглежда по-слаба. Елегантните модели се съсредоточават до средна дължина. Ако обеците ви стига до раменете, те вече влизат в друга категория.

4. Висящи обеци

Дългите висящи обеци могат да бъдат всякакви модели - от съвсем обикновени, прави до украсени с камъни и верижки. Вдъхновените за изработката на този тип обеци, най-вероятно е дошло от красотата на висящите полилеи. Те не само че красят едно помещение, ами му придават и драматичен, зашеметяващ вид. Също като големите кръгли обеци и тези никога не излизат от мода, заради това сме убедени, че трябва да притежавате поне един чифт. Изберете нещо, което ви подхожда на стила. Много лесно висящите обеци се комбинират с пръстен или с гривна, избягвайте обаче да ги комбинирате с колие, защото те са дълги и стигат до раменете, което значи че заедно с колието ще се борят за внимание. Тази година предвиждаме, че ще има бум на дългите висящи обеци с перли и камъни, така че разгледайте такива модели.

5. Обеци малки халки

Не толкова малки, колкото скъпоценните обеци и точно толкова атрактивни, колкото висящите, този модел е един от любимите на хиляди жени по света. Много го избират, защото обеците са атрактивни и деликатни в същото време. Повечето от този тип халки се закопчават с пантичка, което ги прави много по-сигурни. Подобно на висящите имат достатъчно място по тях, което може да бъде запълнено с камъчета, перли или други атрактивни орнаменти. Освен това са малки и не стигат до раменете, нито се допират до челюстта. Могат да се носят, както с дънки, така и с някоя специална рокля. Хубаво е обаче да не си купувате случайни обеци, защото могат да предизвикат алергична реакция. Когато избирате халки обеци или изобщо каквито да и са, постарайте се да се фокусирате върху качествените, благородни метали, които няма да ви причинят неудобство. Така хем ще можете да изглеждате елегантно, хем няма да имате и проблеми с вашите обеци.

Обеците през 2018 година няма как да бъдат пропуснати в облеклото. Избирайте смело, но ги съчетавайте внимателно, насладете се на модните трендове и на свободата и красотата, която предоставя всеки чифт обеци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама