Най-доброто от Седмица на модата в Париж


Най-доброто от Седмица на модата в Париж
Снимка: Getty Images

Седмицата на модата в Париж премина като буря и успяхме да видим част от тенденциите за сезон есен/зима 2022. Chanel показа почит към туида, Демна Гвасалия от Balenciaga се обърна към суровата реалност на войната, а Off-White представи първото си шоу след смъртта на Върджил Абло миналата година. Ето най-интересното от Седмица на модата в Париж.

Chanel

Туидът е неразривно вплетен в ДНК-то на бранда. Ето защо креативният директор Виржини Виард създаде цяла ода за емблематичния текстил. От Grand Palais Éphémère, тапициран в цветовете на шотландския туид до модния подиум,вдъхновен от шотландските планини, туидът беше навсякъде.

Louis Vuitton

За Louis Vuitton младостта винаги е била отправна точка. Творческият директор Никола Гескиер се е опитал да улови „специалния момент, който принадлежи към годините на формиране, тези, които изграждат характера. Непостоянството и красивата нестабилност на юношеството“. Идеализмът е уловен в свободни, неочаквани силуети, създавайки усещането, че всеки аутфит идва от купчина дрехи, намерени на пода на спалнята на тийнейджър.

Valentino

Креативният директор Пиерпаоло Пичоли заложи на розово и по-конкретно, оттенъкът на фуксия. Монохроматичната колекция, която бе обогатена и с мрачни, черни визии, имаше за цел да привлече вниманието към самите дрехи: мини рокли с разкроени, гащеризони с пайети и деколтета.

Balenciaga

Подобно на много дизайнери, представящи колекции на тази Седмица на модата, Демна Гвасалия засегна една болезнена тема - войната в Украйна. Той каза „Седмицата на модата се чувства като някакъв абсурд. Помислих си за момент да отменя шоуто, върху което аз и моят екип работихме усилено и всички очаквахме с нетърпение. Но тогава разбрах, че отмяната на това шоу би означавало да се предам на злото, което ме нарани толкова много преди почти 30 години. Реших, че вече не мога да жертвам части от себе си за тази безсмислена, безсърдечна война на егото.” Показвайки колекцията си в симулиран снежен глобус, Гвасалия се опита да разгледа още един глобален проблем: изменението на климата.

Loewe

Използвайки контролиран хаос, колекцията на Loewe, дело на Джонатан Андерсън, беше празник за очите. Ревюто беше пълно с триизмерни пропорции, нагръдниците бяха оформени под формата на устни, а големи количества кожа беше ушита като бюстиета и мини рокли.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама