Няколко ефективни трика как да поддържате дрехите си чисти


Няколко ефективни трика как да поддържате дрехите си чисти
Снимка: iStock

Поддържането на гардероба не е задача само на жените. Представителите на силния пол също трябва да държат дрехите си чисти и спретнати.

Ето как:

1. Винаги разделяйте дрехите и текстилните изделия спрямо материите им – деликатни материи като коприна и вълна се перат отделно от памучните и хавлиените изделия.

2. Задължително проверявайте символите върху етикетите на дрехите – така ще разберете на каква температура е подходящата или трябва да дадете изделието на химическо чистене.

3. Силно замърсените дрехи винаги се перат от слабо замърсените такива, не го забравяйте! Проверете дали пералнята ви има програми за различните степени на замърсяване.

4. Много от червените и черните дрехи, както и тъмните дънки, пускат боя при пране. Затова не трябва да ги смесвате със светлите такива, за да не се получат нежелани оцветявания.

НЕОЧАКВАНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА КОКА КОЛА

5. Не използвате белина, ако перете тъмни дрехи. Ще се получат светли оттенъци, а някой от изделията могат да променят цвета си.

6. За да се изперат дрехите максимално добре, между прането и барабана на пералната машина, трябва да има свободно пространство от около 20 – 25 см. Ако перете деликатни материи, барабанът трябва да е наполовина пълен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама