Нов тренд: Модели над 70 години


Нов тренд: Модели над 70 години
Снимка: Instagram

През последните години виждаме как стандартите за красота все по-упорито се опитват да разбият стереотипите. И това ни радва изключително много! Вече по модните подиуми и кампании можем да видим plus-size модели, такива със синдром на Даун, с витилиго и други „различности”. Е, новият тренд, който лека-полека залива цялата индустрия, са възрастните модели. Тези, които не се срамуват от белите си коси, които не изпадат в паника при вида на бръчки и които не са загубили нито капка от своята изисканост и моден усет с напредването на годините. Вече сме ви разказвали историята на невероятната Лин Слейтър, която смени преподавателската кариера в университет не с пенсия, а с шеметна модна кариера. Ето кои са другите неостаряващи дами, които ще виждате все по-често.

Кармен Дел’Орефис

Започваме с една „класика” в света на модата. Кармен всъщност е моделът с най-дълга кариера, удостоен с място в книгата на рекордите Гинес. Тя снима своята първа корица за Vogue през далечната 1947г. и така вече повече от 70 години тя продължава да бъде една от най-разпознаваемите красавици. На близо 90 години госпожа Дел’Орефис съвсем не мисли да се „пенсионира”.

Линда Родин

Прекрасната Линда определено има разпознаваем стил! На 72 години тя също може да се похвали с дълга и шеметна кариера, като е заставала и от „двете страни на барикадата” – първо е била модел, след това фотограф и накрая стилист. Е, към днешна дама Линда предимно позира пред обектива, но това не пречи да влага знанията си за облеклото в собствените си щури визии.

Вижте тази публикация в Instagram.

🐩🐾

Публикация, споделена от Linda Rodin. (@lindaandwinks) на

Айрис Апфел

98-годишната Айрис обича да нарича себе си „най-възрастният тийнеджър на планетата”. Почти сигурни сме, че сте виждали поне една нейна снимка някъде из интернет пространството. Тя е истинска кралица на ексцентричността, затова не е изненада, че толкова марки се надпреварват да я привлекат в своя „отбор”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама