Официални рокли за дами с извивки


Официални рокли за дами с извивки
Снимка: iStock/Guliver

Какви официални рокли да обличат по-пищните жени през 2019/2020г.? По-закръглената фигура трябва да бъде издължена и това не се постига само с висок ток, но и с подходяща рокля, каквато можете да купите от Етере. Като начало – V –образното деколте е един от задължителните детайли. Другият фаворит е двуслойната коктейлна рокля. При нея горният слой трябва да е доста по-дълъг от долния, за да прави краката по-тънки и изящни. Ръкавът също е в интересна кройка – раздвижен, „летящ”, с който рамото и ръката изглеждат по-крехки.

Актуалните цветове са бял, студено сив, виолетов, светло изумруден, прохладно лилав. Не се препоръчват топлите цветове, млечните оттенъци и жълтите нюанси, защото от тях фигурата изглежда по-едра. Официални рокли в златисто и сребристо също трябва да се избират внимателно. При по-тъмен тен може да се изпробва бронзово, медено или сияещи светли тонове като праскова и бяло вино.

Лекотата и въздушността на шифонените рокли стоят добре на жените с извивки. Най-актуални са моделите от тъмен полупрозрачен шифон. Роклите с флорален принт, тънки сребърни ивици или с разпръснати камъчета придават на жената чар и женственост. Другите особености на официалните шифонени рокли е липсата на дълбоки цепки, дългата пола и дългия ръкав.

Дългите официални рокли са от кадифе, шифон, дантела и коприна. Продължават да са актуални вталените рокли тип „русалка” от тежки материи като коприна, кадифе, атлаз и плътна дантела. От по-тънки материи са роклите с поли – слънце и камбана. Продължава да е на мода и плисето. Дългите рокли са истинска поезия за моделиерите. Това, което ще ги отличава от дългите ролки през изминалите години, е липсата на каквито и да е украшения. Те са излишни за предлаганите модели рокли. Ако се сложат, ще изглеждат прекалено патосно и театрално. Съчетанието на свободни кройки и добре падащи материи в различните им варианти е най-доброто, което може да се окаже и като официална, и като ежедневна рокля за дамите с по-едри фигури. За тези модели трябва да се използват дълбоки и наситени цветове. Независимо дали роклята е с дълъг ръкав или без ръкав, тя е прекрасно решение за вечерен тоалет, оформено изцяло в най-добрите френски модни традиции. 2019 е обявена от дизайнерите за година на натуралната женственост и семплост в облеклото. Това се отнася с пълна сила и за жените с някои недостатъци във фигурата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама