Prada Есен/Зима 2023 - скромността надделява над блясъка (ВИДЕО)


Prada Есен/Зима 2023 - скромността надделява над блясъка (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

Prada представи колекцията си за Есен/Зима 2023/24 на протичащата в момента Седмица на модата в Милано.

Марката залага на прецизното шивашко изпълнение - т.нар. кутюр, в ежедневието. Дефилето показа булки и медицински сестри. Унифициращите теми на творческите директори Миуча Прада и Раф Симънс са очаквани в контекста на война. Скромността и предпазливостта надделяват над блясъка. "Красотата е в ежедневните неща", каза Миуча Прада.

Бяла рокля, напомняща за униформа, обгръща тялото, а детайлите са просто акцент - обикновено подобни облекла се купуват от специализирани магазини. Твърди яки, предно закопчаване, джобове на талията, шлейф - все пак функционалността не е доминираща над формата.

"Отделихме внимание на дрехите, които хората носят в ежедневието си", каза Раф Симънс.

Линията на Prada е повлияна от темите в мъжката колекция, която беше показана през януари. Акцентът е поставен върху архитектурата в облеклото, но с по-женствен полъх. Шапки с детайли от военна униформа придават свежест на силуета. Палтата са широки, с джобове. Колекцията включва още "униформени" панталони тип "молив", трикотаж с релефна плетка и обувки, украсени с крила. Цветовите комбинации включват розово и морскозелено. Копринените облекла с шлейфове са подходящи за вечерта.

Сред гостите на ревюто бяха Дуа Липа, Сиена Милър, Ема Робъртс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама