Пролет-лято 2022 - Кои ще бъдат най-модерните обувки?


Пролет-лято 2022 - Кои ще бъдат най-модерните обувки?
Снимка: ССС

 

Високите обувки не винаги са неудобни

Любителите на модата знаят, колко важни са обувките за цялостния завършек на всеки тоалет. През последните години се наблюдава тренд, при който удобството и комфорта са важен фактор при избора на обувки. След началото на пандемията през 2020 година, все повече модни дизайнери съчетават функционалност с новаторски дизайн. Тази година обещава да продължи да следва тази тенденция, като предлага алтернативи, които приканват към иновации, но и към възстановяване на ретро класиките от минали епохи.

През тази година плоската обувка е преобладаваща на модния подиум. Платформите се завръщат, защото както вече споменахме удобството е на почит, а високата обувка не винаги означава висок ток.

 

Екстравагантни и уникални обувки-тенденцията през пролетния сезон

"Грозните обувки" - любими на знаменитостите -феноменът "chunky", обувки със заострени пръсти, каишки с катарами за закопчаване на обувките, дръзки цветове и пресилени декорации-тази година уникалните и абстрактни модели обувки са на почит.

Сандалите с каишки се предлагат в гладиаторския си модел, но също и с оригинални декорации като пера или дори с кожа. Каубойските ботуши, които се носят вече няколко сезона, са в смели цветови комбинации. Обувките за походи, така наречените туристически боти са преоткрити, като се съчетават перфектно и с ежедневно облекло. Смелите комбинации, вече не са рядкост и изразяват индивидуалност и собствен уникален стил.

 

Кои са най-новите тенденции на обувки?

Дебелата подметка продължава да е хит. Вдъхновени от гръндж модата през 90-те години, през този сезон тенденцията на дебелите обувки се появява във всички видове обувки: мокасини, сандали, маратонки или ботуши. През 2022 обувките с дебела платформа се появяват дори в изискани визии, и придават модерен облик на всеки тоалет.

Идеални за пролетно-летния сезон са сандалите с каишки, завързани на глезена или на крака.

Перфектните ежедневни обувки- балерините, предимно в плоския си вариант, се вписват както в зимните, така и в летните тоалети. Този сезон балерините присъстват и в мъжкия гардероб, но с по-различен и строг вариант от женските. Те са изтънчени, елегантни и придават шик на всеки тоалет.

Обувки тип "Мери Джейн" също се завръщат през тази година. Тези обувки в романтичен стил присъстват на модния подиум, както с широк, нисък ток, така и с тънък, висок ток.

От планински поход до офиса - от години туристическите ботуши и ботушите за катерене плахо се присъединяват към тенденциите, като излизат от естествената среда и се промъкват на асфалта и се превръщат във фаворит и за най-неочакваните визии. С рокли, поли, костюми или кожени панталони - те са идеалният начин да придадете един по рокендрол стил на облеклото си.

Мокасините винаги са идеален вариант за бизнес дами, а версията им с гумени подметки и груби въздушни елементи разчупват иначе строгия им имидж.

Гумените ботуши са не само функционални при дъждовно време, но и идеални за да придадете колорит на тоалета.

Носталгията ни връща в началото на века с обувките с остър връх.. Те издължават силуета и са идеални за завладяване на всяка ситуация.

Уличния стил е представен от каубойските ботуши, които са във възход от години и изглежда, че придобиват все по-голяма популярност, като се съчетават с различни стилове облекло.

Ако все още не знаете какви обувки да изберете, посетете сайта на ССС, където ще намерите подбрана селекция на най-модерните обувки. Посетете магазините на ССС в цялата страна, където ще намерите и ексклузивни оферти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама