Сара Бъртън, любимата дизайнерка на Кейт Мидълтън, напусна Alexander McQueen


Сара Бъртън, любимата дизайнерка на Кейт Мидълтън, напусна Alexander McQueen
Снимка: Getty Images / Guliver

Сара Бъртън, която със замах облича Кейт Мидълтън, Мишел Обама, Кейт Бланшет, Лейди Гага, Гуинет Полтроу, обяви, че напуска модна къща Alexander McQueen, чийто творчески директор беше от почти 15 години.

Тя ръководеше дамските и мъжките колекции и аксесоарите. Начело на бранда застана след трагичната смърт на ментора си през 2010 г. Когато се издигна, в модната индустрия все още доминираха мъже. Тогава тя отговаряше за дамското облекло на марката.

Вижте още: 4 тенденции при пуловерите, които ще са хит тази есен (СНИМКИ)

Още следващата година Сара Бъртън създаде булчинската рокля на Кейн Мидълтън за сватбата ѝ с принц Уилям и тя стана по-известна от който и да е тоалет на покойния Маккуин. След това Сара Бъртън остана любим дизайнер на сегашната принцеса на Уелс за събития, привличащи голямо внимание, като сватбата на принц Хари през 2018 г. или погребението на кралица Елизабет втора миналата година.

Сара Бъртън допринесе за еволюирането и популяризирането на модна къща Alexander McQueen. Мъжките ѝ и дамски колекциите и аксесоари съчетаваха уважението ѝ към майсторството и детайла, облеклата й често бяха подчертани с мъниста и други украшения, а кройките останаха с ясната линия и прецизост, харесвана от нейния ментор.

„Чрез собствения си опит, чувствителност и талант, Сара продължи да развива артистичния израз на тази емблематична къща“, каза Франсоа-Анри Пино, главен изпълнителен директор на групировката „Керинг“, в изявлението на марката. „Тя запази и продължи наследството на Лий (Маккуин), вниманието към детайла и уникалната визия, като същевременно добави своя личен, изключително творчески щрих.“

Сара Бъртън се вдъхновява от природата и традициите в провинциална Англия, където израства. С времето трансформира готическите жени воини на Александър Маккуин в по-меки версии.

Избрана е за дизайнер на годината на Британските модни награди през 2011 г. , а следващата година става офицер на Ордена на Британската империя за заслуги към модната индустрия. През 2019 г. получава международната награда на Съвета на американските модни дизайнери.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама