Стела МакКартни изненада с улично ревю и платове от водорасли и ябълки (ВИДЕО)


Стела МакКартни изненада с улично ревю и платове от водорасли и ябълки (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредният талантлив дизайнер, който разгърна въображението си на Седмица на модата в Париж, бе Стела Маккартни. Тя поднесе шоуто за своята пролетна колекция на открито, на парижка улица с изглед към Айфеловата кула, и с щандове, заредени с устойчви продукти. Колекцията ѝ включва въздушни, женствени вечерни рокли и блестящи секси панталони.

Вижте още: След обира: Balmain с вдъхновяваща и цветна колекция в Париж (ВИДЕО + СНИМКИ)

Моделите дефилираха по паважа с къси, развяващи се пелерини, златни жакардови костюми, цветни флорални щампи, фракове и пояси, а огледалните брошки на Андрю Логан придаваха допълнителен блясък. С участието на жени и мъже модели идеята беше да се покаже, че "всеки може да носи тези неща", каза Маккартни пред журналисти след шоуто и след фотосесия с гости, сред които бяха Парис Хилтън, Крис Рок и Тони Паркър. Наричайки събитието си "Пазарът за устойчиви решения на Стела", дизайнерката направи жест към щандовете зад себе си, на които бяха показани платове, изработени от водорасли и ябълки, рециклирани пластмасови бутилки, минала колекция от детски дрехи и козметични продукти на марката, собственост на Ел Ве Ем Аш.

"Нещо е по-добре от нищо: просто се срещайте с хора, научавайте нови неща, опитайте се да вземете бутилка за вода следващия път, когато излизате, и торбичка за пазаруване за следващия път, когато пазарувате, и спрете да употребявате толкова много мода, защото знаем, че нямаме нужда от нея", каза тя. Запитана за предизвикателствата при организирането на пазара на открито, Маккартни каза, че не е планирала дъжд. "Никога не правим план за действие при дъждовно време, винаги казвам, че вярвам в майката земя", каза Маккартни.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама