Стела Маккартни получи най-престижното британско отличие


Стела Маккартни получи най-престижното британско отличие
Снимка: Getty Images

Дизайнерката Стела Маккартни беше удостоена вчера, 7 февруари, с най-високата степен на Ордена на Британската империя. Дъщерята на Пол Маккартни получи отличието за принос в дизайна и устойчивата мода в замъка Уиндзор.

Стела Маккартни получи първата степен на Ордена още през 2013 г. от кралица Елизабет Втора. Дизайнерката бе удостоена с най-високата степен на ордена от покойната вече кралица Елизабет Втора миналото лято.

По случай церемонията Маккартни облече тъмносиня рокля от регенеративна вълна, направена по поръчка. Вълната е продукт на „Програмата за регенеративно земеделие "Натива" и е съобразена с най-високите стандарти за опазване на околната среда и защита на животните. Аксесоарите ѝ бяха направени изцяло от веган материи.

"Толкова съм горда и трогната. Чест за мен е не само това невероятно отличие, връчено ми от крал Чарлз Трети, но също и присъствието ми сред последните почести по повод рождения ден на Нейно Величество кралица Елизабет Втора", каза тя.

Маккартни вече е сътрудничила с Чарлз Трети в редица дейности, свързани с опазването на околната среда. Едно от най-важните събития с нейно участие беше срещата на Г-7 през 2021 г. В тогавашната си роля на престолонаследник Чарлз я покани като представител на модната индустрия.

"Моята цел е да поощрявам инвестициите и да създам среда, насърчаваща следващото поколение", бяха думите на дизайнерката през 2021 г.

В същата година Маккартни и Чарлз Трети отново участваха във важно събитие – Конференцията на ООН по изменението на климата ("COP26"). По време на конференцията, състояла се в Глазгоу, Маккартни разведе принца из инсталацията за устойчива мода в галерия "Келвингроув', организирана от самата нея.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама
Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама