Силви Факон: Дизайнерката, която разказва истории с рокли


Силви Факон: Дизайнерката, която разказва истории с рокли
Снимка: Instagram

Френската дизайнерка Силви Факон е известна с роклите си, които сякаш са излезли от някоя приказка. Тя има невероятно внимание към детайлите, а творенията ѝ изглеждат нереално красиви.

Роклите на Факон са украсени с корици от стари книги и дори истинска цигулка. Един от най-известните ѝ модели, "Наследството на Арас", отдава почит на историческия френски град. Върху нея може да видите част от архитектурните съкровища на Арас, изящна дантела и перли.

„Роклите ми изразяват хармонична емоция. Не е напълно стиймпънк, не е напълно фентъзи, не е напълно приказно, но по малко от всички тях. Все повече се стремя да запозная света с града, който обичам. Този стремеж към застъпничество е моята обща нишка.“ обяснява модната дизайнерка, която си извоюва слава едва преди 10 години, след 30-годишна кариера в социалната сфера.

След дебютна изложба в Музея на изящните изкуства в Арас, днес тя е много търсена за организиране на шоута наблизо и далеч: музей на дантелата Шантили, Лувър-Ланс, абатството на Восел, музея на дантелата Кодри, а също и в Орлеан, Фонтенбло и други. Защото Силви Факон създава много повече от обикновени рокли - те са истински произведения на изкуството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама