Тенденциите на 2020: Сатенени поли


Тенденциите на 2020: Сатенени поли
Снимка: Instagram

Притежанието на сатенена риза си е гаранция за иконична визия, без значение дали се съчетава с деним или елегантен панталон. Топът от сатен, настанен под сакото е чудесно "разчупване" на модните стереотипи, а роклята с изключително тънки презрамки (която винаги ще ни прилича първо на нощница) е най-знаковата асоциация с материята.

През тази година обаче една дреха е готова да направи своята модна революция, като пренапише правилата и надскочи стандартите. Миди полата от сатен не попада сред най-класическите дрехи, а причината това да се случва е именно думата "сатен". Защо? Защото на сатена му се носи славата на "елегантна и скъпа материя", но и още на "много претенциозна", "лесно мачкаща се", според някои "твърде блестяща" и осезаемо "очертаваща" (при това в доста негативния смисъл на тази дума). Истината е, че всичко това, под една или друга форма е вярно. Сатенът е най-малкото капризна материя, но може би и точно заради това е толкова интригуваща. Ако и вие сте склонни да поекспериментирате със сатена, то тогава ви е нужно само малко модна смелост.

Комбинирайте с тениска

Едно от „лошите” качества на повечето тенденциите е, че често за да ги носим трябва да купим още нещо, с което да ги съчетаваме. Ако вие и вашият портфейл сте уморени, то може би сатенените поли са чудесна опция, защото със сигурност ще се комбинират умело с вече наличното в гардероба. Не вярвате ли – извадете тогава произволна тениска и я съчетайте с полата. Да, за този резултат ставаше дума!

Съгласни сме, разбира се, че тениските по право се носят лесно с всичко, но в конкретно този случай леко небрежното излъчване, което една тениска дава, умело смекчава аристократичността, характерна за сатена. Добавете само чифт кецове или пък най-удобните си сандали и сте готови за летни, градски приключения.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОЛА СПОРЕД ФИГУРАТА СИ

View this post on Instagram

Afternoon stroll 🧡

A post shared by Phoebe Soup (@phoebesoup) on

Допълнете със сако

Факт е, че наистина малко са дрехите, които успяват безпроблемно да преминат от небрежна градска елегантност, към вечерна естетика, но сатенените миди поли определено го могат. Особено, ако сме избрали да ги съчетаем със сако! Да, разбира се, че те си подхождат също толкова добре с овърсайз пуловер, яке от деним или пък емблематичен тренчкот, но саката… саката са просто онзи елемент, който превръща стила в съвършено модно съзвучие.

Бонус съвет: Избере по-удължен вариант сако, проявете креативност на база цвят, бъдете смели при избора на материи и дори се обърнете за помощ към принтовете. В модната игра няма правила, възползвайте се!

OЩЕ ИДЕИ КАК ДА СЪЧЕТАЕТЕ САТЕНЕНТА ПОЛА ВИЖТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама